Αντιμέτωπος με το σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται ο γερμανικός λαός, με την κυβέρνηση να επιβάλλει σκληρά μέτρα και αυστηρό lockdown που αναμένεται να διαρκέσει το λιγότερο έως τις 10 Ιανουαρίου. Ωστόσο η λήψη των εν λόγω μέτρων δεν φαίνεται να αποτυπώνεται στα νούμερα, λαμβάνοντας υπόψη την απειλητική αύξηση των κρουσμάτων που σημειώνονται στη χώρα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απευθύνει έκκληση στον γερμανικό λαό εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, περίοδο κατά την οποία αναμένεται ο λαός να αντιδράσει στα ασφυκτικά μέτρα, με την επιθυμία να βρεθεί ξανά με αγαπημένα πρόσωπα. Υπό το φόβο μιας έξαρσης κρουσμάτων λόγω οικογενειακών συγκεντρώσεων, η καγκελάριος ζητά από τους Γερμανούς να αποφύγουν τις επισκέψεις σε φιλικά και συγγενικά πρόσωπα, ενώ παροτρύνει η επικοινωνία κατά τη διάρκεια των εορτών να πραγματοποιηθεί μέσω βιντεοκλήσης, «όπως κάνουν τα μέλη των υπηρεσιών που είναι τοποθετημένα στο εξωτερικό» συμπληρώνει.

«Γυναίκες και άνδρες που βρίσκονται μακριά από το σπίτι για να διασφαλίσουν ότι την ασφάλειά μας, ξέρουν τι σημαίνει να έχει περιορισμένη επαφή με τα αγαπημένα πρόσωπα» υπογράμμισε στο εβδομαδιαίο της βίντεο η Άνγκελα Μέρκελ, και πρόσθεσε: «Ξέρουν τι σημαίνει να είναι στο  Skype μόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα αντί να είναι μαζί με τις οικογένειές τους».

Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων για την Γερμανία – Περισσότερα από 31.000 κρούσματα

Η Γερμανία πλήττεται σφόδρα από το νέο κύμα της πανδημίας, καταγράφοντας 31.000 νέα περιστατικά μόλυνσης από τον ιό και τον τρομακτικό αριθμό των 702 θανάτων το Σάββατο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Πρόκειται για αριθμό διπλάσιο από εκείνον της 15ης Δεκεμβρίου, και μάλιστα μετά την επιβολή δεύτερου και σκληρού lockdown.

Η Άνγκελα Μέρκελ έχει προβεί και σε προηγούμενες εκκλήσεις, στις οποίες ενθαρρύνει τον κόσμο να προστατευτεί αποφεύγοντας περιττά ταξίδια, μετακινήσεις και κοινωνικές επαφές.

«Αυτό που περιμένουμε πολλοί από εμάς τα Χριστούγεννα είναι συνηθισμένο για άτομα που βρίσκονται σε αποστολές στο εξωτερικό», υποστήριξε το Σάββατο η καγκελάριος.

Σημειώνεται πως, στις 27 Δεκεμβρίου αναμένεται η έναρξη διάθεσης του εμβολίου Pfizer και BioNTech κατά του κορονοϊού στην Γερμανία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις