Μέσα σε “πανηγυρικό” κλίμα ξεκίνησε ο εμβολιασμός στην Ιταλία, μία από τις χώρες που μετρούν τα περισσότερα θύματα του ιού. Ο εμβολιασμός ξεκίνησε περίπου 10 μήνες, από το πρώτο κρούσμα στη χώρα. Πρώτοι που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech, ήταν τρεις εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, στο νοσοκομείο Spallanzani της Ρώμης. Πρόκειται για μια γιατρό, μια νοσοκόμα και ένα μέλος του βοηθητικού προσωπικού του νοσοκομείου. Εμβολιάστηκαν, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

“Ο εμβολιασμός πήγε πολύ καλά, ήταν μία συναρπαστική, ιστορική στιγμήδήλωσε στην Rai, η πρώτη στην Ιταλία που εμβολιάστηκε, η 29χρονη νοσοκόμα, Κλαούντια Αλιβερνίνι. “Είναι η αρχή του τέλους” τόνισε και πρόσθεσε: “Εμβολιασθείτε όλοι, σας το λέω από καρδιάς”.

“Αισθάνομαι πολύ καλά. Η απόφαση να εμβολιαστώ ήταν κάτι το αρκετά φυσικό. Προσφέρθηκα και επελέγην απ’ τους πρώτους, αλλά και ως σύμβολο, για να δείξουμε ότι πρέπει να εμπιστευθούμε και να πιστέψουμε αυτή την επιλογή”, προσέθεσε η καθηγήτρια Μαρία Ροζάρια Καπομπιάνκι, υπεύθυνη του εργαστηρίου Ιολογίας του νοσοκομείου.

Την Πέμπτη, η Ιταλία έγινε η όγδοη χώρα στον κόσμο που ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια κρούσματα. Έχει τον υψηλότερο αριθμό νεκρών στην Ευρώπη και τον πέμπτο υψηλότερο στον κόσμο. Ο απολογισμός των νεκρών ήταν 70.909 ως την ίδια ημέρα.

Στην Ιταλία έφτασαν ήδη 9.750 δόσεις του εμβολίου, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται άλλες 470.000.

Κόντε: Η χώρα ξυπνά

Τέλος, ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε,  υπογράμμισε μέσω Twitter ότι “σήμερα η χώρα ξυπνά και πάλι” και ότι “η εκστρατεία αυτή ξεκινά από τους γιατρούς και το σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού, για να επεκταθεί, στη συνέχεια, σε όλον τον πληθυσμό και να μπορέσει να κερδίσει οριστικά, η Ιταλία, τη μάχη κατά του ιού”.

Ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός και θα προηγηθούν οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας και οι ηλικιωμένοι. Ο επικεφαλής συντονιστής για την πανδημία, εκ μέρους της κυβέρνησης, Ντομένικο Αρκούρι, δήλωσε: “Σήμερα είναι μία συμβολική ημέρα, που μας δείχνει την ομορφιά της Ευρώπης, η οποία αγόρασε τα εμβόλια και τα δίνει σε όλους”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις