Ανησυχία επικράτησε στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας εμβολιασμού στη χώρα, όταν έγινε γνωστό πως οκτώ εργαζόμενοι σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων έλαβαν λανθασμένα μεγαλύτερη δόση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech από την επιτρεπτή.

Μάλιστα, τέσσερα από τα οκτώ άτομα που εμβολιάστηκαν μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο και βρίσκονται ήδη υπό ιατρική παρακολούθηση. Ο έπαρχος Στέφαν Κερτ μίλησε για ”ατομικά λάθη”, ενώ έγινε γνωστό πως στους εν λόγω πολίτες της πόλης Στράλζουντ του βορειοανατολικού κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Προπομερανία, χορηγήθηκε δόση μεγαλύτερη κατά 5 φορές από το προβλεπόμενο.

Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί το μοναδικό ”μελανό” σημείο του εμβολιασμού στη χώρα, καθώς σε επτά περιοχές της Άνω Φρανκονίας στο κρατίδιο της Βαυαρίας, δεν έγινε χρήση των πρώτων περίπου χιλίων δόσεων του εμβολίου, καθώς στο κιβώτιο στο οποίο μεταφέρθηκαν δεν υπήρξε η απαραίτητη κατάψυξη κατά διαστήματα. Παρά το γεγονός πως η κατασκευάστρια των εμβολίων BioNTech δεν εξέφρασε ανησυχίες για την χρήση του, πάρθηκε η απόφαση κατόπιν ”προσεκτικής σκέψης” να μην χορηγηθούν οι συγκεκριμένες παρτίδες. Επεξήγησε κατόπιν πως η απόφαση αυτή έχει σκοπό να μην ταρακουνήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο σχέδιο του εμβολιασμού, σύμφωνα με τα όσα υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο Reuters TV ο Έπαρχος Κρίστιαν.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, η BioNTech είχε προβεί σε σχετική ανακοίνωση, διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται για επικίνδυνο φάρμακο, ακόμη και αν υπάρξουν ενδεχόμενες αποκλίσεις της θερμοκρασίας στην οποία διατηρείται. Πάντως, η εταιρεία είναι υπεύθυνη μόνο για τη μεταφορά στα κέντρα διανομής, από όπου τα ομοπονδιακά κρατίδια και οι περιφέρειες αναλαμβάνουν τη διανομή.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 12.892 το προηγούμενο 24ωρο, φθάνοντας τα 1.664.726, σύμφωνα με τα δεδομένα της Τρίτης 29/12.

Το ίδιο διάστημα, 852 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως εδώ τους 30.978 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις