Μετά τα φοβερά γεγονότα που κατεγράφησαν ήδη ως μία από τις πιο μελανές σελίδες στην πολιτική των ΗΠΑ, ξεκίνησε και πάλι η τυπική διαδικασία επικύρωσης από το κογκρέσο του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών.

Αυτή η διαδικασία που διεκόπη από την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο και η οποία και στοίχισε τη ζωή σε μία νεαρή γυναίκα που πυροβολήθηκε κατά την εισβολή υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες μπορεί να ξεκίνησε ως μία τυπική διαδικασία επικύρωσης αλλά αποκτά ιστορικό χαρακτήρα κάτι που τόνισε τόσο και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Τη στιγμή που η νεαρή γυναίκα έπεσε νεκρή μέσα στο Καπιτώλιο από πυροβολισμό

Ο κ. Πενς που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, πρωταγωνίστησε στην ανακατάληψη του χώρου από τις αρχές, άνοιξε τη επαναληφθείσα συνεδρίαση του κογκρέσου και έσωσε την προσωπική του υστεροφημία καθώς κατά τα άλλα θα περάσει και αυτός στην ιστορία ως ο Αντιπρόεδρος του πιο επικίνδυνου προέδρου που γνώρισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην ιστορία τους.

Το flash.gr από χθες το απόγευμα που ξεκίνησαν τα γεγονότα κάλυψε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις και θα είναι κοντά σας μεταφέροντας όλες  τις ειδήσεις έγκαιρα και έγκυρα.

Δείτε απευθείας τη συνεδριάση του Κονγκρέσου:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις