Τα φώτα της δημοσιότητας συγκέντρωσε για μια ακόμη φορά επάνω της, η Kamala Harris, η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, η οποία ποζάρει στο ιστορικό εξώφυλλο Φεβρουαρίου της Vogue.  «Πάντα λέω το εξής “Μπορεί να είμαι η πρώτη για πολλά πράγματα, αλλά θα σιγουρευτώ να μην είμαι η τελευταία”», αναφέρει στη συνέντευξή της, η πολλά υποσχόμενη αντιπρόεδρος της Αμερικής.

«Σκεφτόμουν τα ανίψια μου, που θα γνωρίσουν σε αυτό τον κόσμο μόνο μία γυναίκα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, μία έγχρωμη γυναίκα, μία μαύρη γυναίκα, μία γυναίκα με γονείς που γεννήθηκαν εκτός των ΗΠΑ», σημειώνει η ίδια.

Ωστόσο, αυτό που συζητήθηκε περισσότερο, δεν ήταν το περιεχόμενο της συνέντευξής της, αλλά οι φωτογραφίες που επιλέχθηκαν στο εξώφυλλό. Αρκετοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων μόλις είδαν την ανάρτηση του διάσημου περιοδικού, έσπευσαν να τονίσουν πως η φωτογραφία της Kamala είχε υποστεί λεύκανση και παράλληλα, η επιλογή των converse δεν ήταν και ό,τι καλύτερο από πλευράς του εμβληματικού περιοδικού μόδας. Μάλιστα, ουκ ολίγοι κατηγόρησαν την ίδια την Wintour για χαμηλής ποιότητας εξώφυλλο.  Λίγο μετά από τον σάλο που προκλήθηκε και έπειτα από την αποκάλυψη πως τα παπούτσια δεν ήταν απαίτηση της ομάδας της αντιπροέδρου, η Vogue δημοσίευσε -χωρίς εξηγήσεις- ακόμη ένα εξώφυλλο.

Ποια είναι η Kamala Harris

Η Kamala Harris είναι κόρη μεταναστών από την Τζαμάικα και την Ινδία, γεννήθηκε στο Όκλαντ, από όπου ξεκίνησε την καριέρα της ως εισαγγελέας. Η μητέρα της ήταν ερευνήτρια με σημαντικές μελέτες στο βιογραφικό της για την καταπολέμηση του καρκίνου και ο πατέρας της οικονομολόγος.

Έχει εκλεγεί δυο φορές στη θέση της εισαγγελέως στην Καλιφόρνια και ήταν η πρώτη Αφροαμερικανίδα που τέθηκε επικεφαλής των δικαστικών υπηρεσιών αυτής της πολιτείας. Όταν μπήκε στην Γερουσία, τα media της έδωσαν το nickname “θηλυκή Obama” – κάτι που είναι ιδιαίτερα κολακευτικό, αφού ο Obama κατάφερε να αγαπηθεί από το μεγαλύτερο μέρος του λαού. Η ίδια πάντως, δήλωσε ότι θαυμάζει το ζεύγος Obama, αλλά σκοπεύει να χαράξει τη δική της αυτόνομη πορεία.

Από τον πρόσφατο εμβολιασμό της κατά του κορονοϊού

Αν και η οικογένειά της ήταν επιφυλακτική με την απόφασή της να ασχοληθεί με τα πολιτικά δρώμενα, εκείνη από πάντα το ήθελε. Η ίδια μάλιστα, φέρεται να έλεγε πως «επιθυμεί να αλλάξει το σύστημα εκ των έσω». Το 2019 ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ, αλλά λόγω έλλειψης πόρων αποσύρθηκε.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι είναι παντρεμένη με τον γνωστό δικηγόρο Douglas Emhoff και μέχρι στιγμής, δεν έχουν παιδιά. Είναι μητριά των παιδιών του Emhoff από τον προηγούμενο γάμου του και οι σχέσεις της μαζί τους είναι ιδιαίτερα καλές. Λέγεται πως την αποκαλούν «Momala».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις