Ένα μοναδικό θέαμα θα μπορέσουν να παρατηρήσουν οι ειδικοί του Διαστήματος, και μάλιστα την ίδια μέρα που θα τελεστεί η Ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ”Πρώτο Θέμα”, τέσσερις αστεροειδείς θα περάσουν πολύ κοντά από τον πλανήτη Γη, τη στιγμή που τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα στην τελετή ανάληψης της εξουσίας από τον Δημοκρατικό Πρόεδρο, που θα λάβει χώρα στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την βρετανική εφημερίδα ”The Sun”, η NASA παρακολουθεί με προσοχή την πορεία που ακολουθούν οι αστεροειδείς, και σύμφωνα με τα όσα διαβεβαιώνουν, η κατεύθυνσή τους δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη Γη.

Μέγεθος σαν εκείνο του Αγάλματος της Ελευθερίας έχει ο μεγαλύτερος από τους τέσσερις αυτούς διαστημικούς βράχους. Ο ”Asteroid 2021 BL”, όπως ονομάζεται, έχει διάμετρο έως και 90 μέτρα και η ταχύτητά του αγγίζει τα 29 χιλιάδες μίλια. Οι εκτιμήσεις των ειδικών της NASA, κάνουν λόγο για απόσταση από τη Γη έως και 600.000 μίλια, η οποία δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φαντάζει, σύμφωνα με τα όσα επισημαίνονται σε σχετικό δημοσίευμα.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως, η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος εκτιμά ως ”στενή” την εν λόγω προσέγγιση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάθε διαστημικό αντικείμενο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 4,65 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη, θεωρείται ”δυνητικά επικίνδυνο”.

”Asteroid 2021 BS” και ”Asteroid 2021 AC6” είναι τα ονόματα των δύο εκ των αστεροειδών, οι οποίοι έχουν και μικρότερο μέγεθος. Ο δεύτερος θα διατηρήσει απόσταση περίπου 1,8 εκατ. μιλίων από τη γη και η ταχύτητά του εκτιμάται μεγαλύτερη από 30.000 μίλια την ώρα. Αμέσως μετά ακολουθεί ο πρώτος, με ταχύτητα 25.000 μίλια ανά ώρα, και απόσταση στα 3,6 εκατομμύρια μίλια.

Ο μικρότερος από τους τέσσερις ονομάζεται ”Asteroid 2021 BL” και το μέγεθός του υπολογίζεται όσο το 1/3 του ”Asteroid 2021 BL”. Την 20η Ιανουαρίου θα βρεθεί στην μικρότερη απόσταση από τη Γη, στο 1 εκατομμύριο μίλια, ενώ η ταχύτητά του αγγίζει τα 29.000 μίλια την ώρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις