Ο Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να μην παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας του διαδόχου του, Τζο Μπάιντεν, ωστόσο τήρησε την παράδοση στο θέμα της προεδρικής επιστολής. Πριν αποχωρήσει οριστικά από τον Λευκό Οίκο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, άφησε στον Τζο Μπάιντεν μια επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας δεν δημοσιοποιήθηκε.

Ωστόσο όπως αποκάλυψε ο Τζο Μπάιντεν, ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ, του άφησε μία «πολύ γενναιόδωρη επιστολή».

«Ο πρόεδρος έγραψε μία πολύ γενναιόδωρη επιστολή» δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο. «Επειδή ήταν ιδιωτική, δεν θα μιλήσω γι’ αυτήν πριν μιλήσω με τον ίδιο, αλλά ήταν γενναιόδωρη», δήλωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Η νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες του περιεχομένου σημειώνοντας απλώς ότι όπως είπε ο Μπάιντεν «είναι μια ιδιωτική επιστολή, γενναιόδωρη και ευχάριστη στο περιεχόμενο».

Αποτελεί παράδοση στις ΗΠΑ για τους απερχόμενους προέδρους να γράφουν στους διαδόχους τους μια επιστολή και να την αφήνουν στο Οβάλ Γραφείο. Σημείωμα στη Τζιλ Μπάιντεν άφησε και η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια.

Σημειώνεται ότι στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του στην αεροπορική βάση Άντριους ο Τραμπ απέφυγε να αναφερθεί στον Μπάιντεν, ωστόσο, ευχήθηκε «καλή τύχη και καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση».

Η επιστολή Ομπάμα στον Τραμπ

Ανάλογη επιστολή είχε αφήσει και ο Μπαράκ Ομπάμα στον Τραμπ και μάλιστα συγκινήθηκε τόσο πολύ, που προσπάθησε να του τηλεφωνήσει μόλις τη διάβασε ανήμερα της ορκωμοσίας του στις 20 Ιανουαρίου 2017, αλλά ο προκάτοχός του πετούσε εκείνη την ώρα προς το Παλμ Σπρινγκς και δεν μπορούσε να απαντήσει στην κλήση.

Όταν τελικά οι συνεργάτες του τηλεφώνησαν στο Λευκό Οίκο, οι σύμβουλοι του νέου τότε προέδρου είπαν ότι ο Τραμπ ήθελε απλώς να πει ευχαριστώ για την επιστολή και να λάβει ο Ομπάμα το μήνυμα αυτό. Ωστόσο, δεν επικοινώνησαν κατ’ ιδίαν.

Δείτε τον Τραμπ να μιλά με θερμά λόγια για την επιστολή Ομπάμα 

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις