Σήμερα, Τρίτη 26/1, επρόκειτο να λήξει η απαγόρευση εισόδου για ταξιδιώτες που έχουν βρεθεί πρόσφατα σε Βραζιλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία αλλά και ακόμη 26 ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο υπεγράφη εχθές, Δευτέρα 25/1, διάταγμα με το οποίο επιβάλλεται εκ νέου περιορισμός, με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, ιδιαίτερα μετά τον ολοένα και συχνότερο εντοπισμό των κρουσμάτων μετάλλαξης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την Δευτέρα το διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα στους περισσότερους αλλοδαπούς οι οποίοι επισκέφθηκαν πρόσφατα τη Νότια Αφρική.

Eurokinissi

Με την εντολή αυτή επιβάλλεται επίσης εκ νέου η απαγόρευση εισόδου για σχεδόν όλους τους αλλοδαπούς οι οποίοι έχουν βρεθεί πρόσφατα στη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και 26 χώρες της Ευρώπης που έχουν ανοιχτά τα σύνορά τους και επιτρέπουν τα ταξίδια.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τις χώρες της ζώνης Σένγκεν, και πιο συγκεκριμένα τις Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία.

Την περασμένη εβδομάδα ο απερχόμενος, τότε, πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση εισόδου σε αλλοδαπούς ταξιδιώτες από την Ευρώπη και τη Βραζιλία επρόκειτο να αρθεί στις 26 Ιανουαρίου. Ωστόσο το επιτελείο του Μπάιντεν τόνισε ότι αυτή η προεδρική απόφαση θα ακυρωνόταν αμέσως μετά την ορκωμοσία του Δημοκρατικού προέδρου.

Eurokinissi

«Με την πανδημία να επιδεινώνεται και τις πιο μεταδοτικές παραλλαγές να εξαπλώνονται, δεν είναι τώρα η ώρα να άρουμε τους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια», υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η Ροσέλ Ουαλένσκι, επικεφαλής των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), πρόκειται να υπογράψει αργότερα μια άλλη εντολή, με την οποία θα καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλα τα αεροσκάφη και τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τους επιβάτες ηλικίας άνω των 2 ετών.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις