Ο Αμερικανός μεγιστάνας και συνιδρυτής της Microsoft ο οποίος φημίζεται για τις μάλλον “σκοτεινές” προβλέψεις του, Bill Gates, είχε προειδοποιήσει προ πολλού για την πιθανότητα μιας μεγάλης πανδημίας και πλέον επανέρχεται με νέες προβλέψεις για το ποιες είναι οι δύο μελλοντικές καταστροφές που ενδέχεται να απειλήσουν την ανθρωπότητα.

Ο διάσημος προγραμματιστής, σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή εκπομπή του Derek Muller, στο κανάλι του YouTube “Veritasium”, δήλωσε ότι δεν νιώθει καθόλου καλά για την “προφητεία” του το 2015, η οποία εν τέλει βγήκε αληθινή και αναφέρθηκε ότι υπάρχουν επιπλέον δύο απειλές για το μέλλον της ανθρωπότητας.

“Η πρώτη είναι η κλιματική αλλαγή. Για κάθε χρόνο, οι θάνατοι από τη συγκεκριμένη αιτία θα ξεπερνούν ακόμη και τον φόρο σε ζωές που έχουμε πληρώσει από την πανδημία του κορονοϊού”, δήλωσε ο Gates. Η δεύτερη «προφητεία» του, όπως είπε, είναι μια απειλή για την οποία οι άνθρωποι δεν συνηθίζουν ή φοβούνται να μιλούν.

“Πρόκειται για την βιο-τρομοκρατία. Κάποιος ο οποίος θέλει να προκαλέσει ζημιά δημιουργεί έναν ιό και, στην περίπτωση που αυτό συμβεί, το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από μια πανδημία που δημιουργήθηκε με φυσικό τρόπο, όπως η σημερινή”.

Σε ερώτηση που του έγινε  για το κατά πόσον οι άνθρωποι μπορούν να σταματήσουν μία επόμενη πανδημία, ισχυρός άνδρας της Microsoft απάντησε ότι δεν είμαστε ικανοί. “Θα υπάρξουν περισσότερες πανδημίες στο μέλλον”, ανέφερε. Στη συνέχεια, ο Bill Gates μίλησε για τα εμβόλια, τα fake news και την παραπληροφόρηση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις