Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να προσφύγει νομικά εναντίον της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca, ανέφερε το Politico, επικαλούμενο πέντε μη κατονομαζόμενους Ευρωπαίους διπλωμάτες. Σε συνεδρίαση που είχαν την Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, Ευρωπαίοι διπλωμάτες, η πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι θα στήριζε μια προσφυγή κατά της φαρμακοβιομηχανίας για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των δόσεων του εμβολίου της κατά της covid-19 στην Ένωση.

Στόχος της προσφυγής είναι η AstraZeneca να υποχρεωθεί να παραδώσει στην ΕΕ τις δόσεις του εμβολίου της που αναφέρονται στο συμβόλαιο που έχει συνάψει με το μπλοκ, εξήγησε διπλωμάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Καμία άλλη φαρμακευτική εταιρεία που ανέλαβε να αναπτύξει εμβόλιο κατά του κορονοϊού δεν είχε τόσο κακή δημοσιότητα όπως η AstraZeneca. Το εμβόλιό της τέθηκε σε αναστολή σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες λόγω περιπτώσεων φλεβικών θρομβώσεων, παρότι υπήρξαν παρόμοιες αναφορές για όλα τα εμβόλια και διερευνάται ένας θάνατος που συνδέεται με το εμβόλιο της Moderna στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις