Ισραηλινοί αξιωματούχοι κάλεσαν την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, και τη διεθνή κοινότητα να μην παρέμβουν στις εξελισσόμενες συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών  δυνάμεων ασφαλείας και Παλαιστίνιων στην Ιερουσαλήμ και την Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας ότι πρέπει να διατηρήσουν τις αποστάσεις τους από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

«Η διεθνής παρέμβαση είναι ανταμοιβή για τους Παλαιστίνιους ταραξίες και εκείνους που τους υποστηρίζουν, ζητώντας την άσκηση διεθνούς πίεσης στο Ισραήλ», δήλωσε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος στο Axios, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ χειρίζεται την κρίση «από μια θέση κυριαρχίας και ευθύνης ανεξάρτητα από τις προκλήσεις των Παλαιστινίων».

Νωρίτερα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες της κυβέρνησης Μπάιντεν για την κατάσταση στην περιοχή. Όπως αναφέρει το Axios, ο Τζο Μπάιντεν, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα ηνία του Λευκού Οίκου, θα πρέπει να σταθμίσει τις ενέργειες του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λευκού Οίκου, ο Σάλιβαν εξέφρασε «σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση στην Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένων των βίαιων συγκρούσεων στο Όρος του Ναού, κατά τις τελευταίες ημέρες του Ραμαζανιού». Η ίδια ενημέρωση ανέφερε πως ο Σάλιβαν και ο Μπεν Σαμπάτ «συμφώνησαν ότι η εκτόξευση πυραύλων από τη Γάζα προς το Ισραήλ είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποίησε το Ισραήλ «να επιδείξει μέγιστο αυτοπεριορισμό και να σεβαστεί το δικαίωμα στην ελεύθερη ειρηνική συνάθροιση».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις