Στη Βρετανία, η κυβέρνηση Τζόνσον έχει εδώ και δυο βδομάδες λάβει την απόφαση να βάλει τη χώρα σε πορεία ολοκληρωτικής κατάργησης των περιορισμών έναντι του νέου κορονοϊού. Όμως, μερίδα επιστημόνων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως το «τρίτο κύμα» των μολύνσεων έχει ήδη αρχίσει, καθώς η ινδική μετάλλαξη του SARS-CoV-2 εξαπλώνεται στη Βρετανία, εντείνοντας τις ανησυχίες.

Τα κρούσματα έφτασαν τα 3,240 (30 Μαΐου), δηλαδή 1,000 περισσότερα από την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας τα επίπεδα του Μαρτίου και με την ινδική παραλλαγή να κυριαρχεί σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Ειδικοί σύμβουλοι της αρμόδιας επιστημονικής επιτροπής SAGE ανέμεναν, όπως αναφέρει ο Guardian, αυτή την έξαρση ως φυσιολογική μετά τη χαλάρωση των περιορισμών, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ωστόσο, o διευθύνων σύμβουλος της NHS Providers, Κρις Χόπσον, δήλωσε πως τα νοσοκομεία ανησυχούν για τη δυνατότητα μετάδοσης της παραλλαγής B1617.2 και τον μεγάλο αριθμό ατόμων που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Παρόλο που τα νοσοκομεία δεν περιμένουν να «κατακλυστούν» από ένα κύμα κρουσμάτων Covid-19, δέχονται ήδη πίεση να αντιμετωπίσουν τις άλλες ασθένειες που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα νοσοκομεία στη χώρα λειτουργούν υπό μειωμένη χωρητικότητα λόγω περιορισμών του Covid-19.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις