Μια σημαντική απόφαση για την αποκλίμακωση των Αμερικανορωσικών σχέσεων πήραν Τζο Μπάιντεν και Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που διεξήχθη την Τετάρτη 16/6 στη Γενεύη. Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν την επιστροφή των πρεσβευτών ΗΠΑ και Ρωσίας σε Μόσχα και Ουάσιγκτον αντίστοιχα. Την είδηση γνωστοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε έπειτα από την ολοκλήρωση της κρίσιμης συνάντησης.

«Οι Αμερικανοί και Ρώσοι πρεσβευτές θα επιστρέψουν στα διπλωματικά τους πόστα για να αναλάβουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους», υπογράμμισε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σημειώνεται πως οι συνομιλίες μεταξύ των προέδρων διήρκησαν περισσότερες από τρεις ώρες στην Βίλα λε Γκρανζ της Γενεύη, παρότι ένα μέρος το χρόνου αυτού είχε το διάλειμμα που μεσολάβησε μεταξύ της συνάντησης των δύο ηγετών, η οποία συνεχίστηκε σε διευρυμένη σύνθεση και διακόπηκε στις 6.05 ώρα Ελλάδος.

Στη συνάντηση των δύο προέδρων αρχικά συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Άντονι Μπλίνκεν και Σεργκέι Λαβρόφ και διήρκεσε 1 ώρα και 45 λεπτά. Εν συνεχεία οι δύο πρόεδροι έκαναν ένα μικρό διάλειμμα πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους των διευρυμένων συνομιλιών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις