Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, μετά τις παραιτήσεις των υπουργών Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου και της υπουργού Δικαιοσύνης Έμιλυς Γιολίτη.

Ο κ. Ιωάννου είχε εκφράσει την πρόθεση να αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους και στο παρελθόν, αλλά μετά από παράκληση του Προέδρου Αναστασιάδη παρέμεινε στην θέση του λόγω της πανδημίας και των μέτρων που έπρεπε να εφαρμοστούν.

Η Έμιλυ Γιολίτη παραιτήθηκε γιατί παρά τα δημοσιεύματα που την έφεραν να αντικαθίσταται, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν προχώρησε σε διάψευση, αλλά σε τηλεφωνική τους συνομιλία της είπε ότι η παρουσία της προκαλεί κόστος στην κυβέρνηση. Αμέσως μετά την παραίτηση η κα Γιολίτη και πριν ενημερωθεί ο Νίκος Αναστασιάδης ταξίδεψε στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την επίδειξη μόδας του οίκου Cristian Dior.

Αναμένεται επίσης να διοριστεί νέος κυβερνητικός και αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος με την αντικατάσταση των κυρίων Κ. Κούσιου και Π. Σεντώνα. Ο κ. Σεντώνας αναμένεται να διοριστεί Επίτροπος Εθελοντισμού σε αντικατάσταση του Γ. Γιαννάκη ο οποίος παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο Λυκείου και διέθετε ψεύτικο πτυχίο πανεπιστημίου που είχε προμηθευτεί από το Internet.

Αναμένεται επίσης διορισμός στο νεοσύστατο υφυπουργείο κοινωνικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις