Συνεχίζονται οι σχεδιασμοί της Αμερικανικής κυβέρνησης για τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις αλλά και τους περιορισμούς που τίθενται σε ισχύ από ορισμένες εταιρείες. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να απαιτείται από τους ξένους επισκέπτες να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 για να εισέλθουν στη χώρα.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος, Αμερικανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε επαφή με Καναδούς και Ευρωπαίους ομολόγους τους και από άλλες χώρες για να καθορίσουν πότε και πώς να άρουν με ασφάλεια τους περιορισμούς στα ταξίδια.

«Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μας», δήλωσε η Ψάκι σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε αν η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να απαιτήσει κάποια στιγμή στο μέλλον από επισκέπτες στις ΗΠΑ να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 για να εισέλθουν στη χώρα.

Καθώς η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορονοϊού προκαλεί ανησυχία λόγω της υψηλής μεταδικότητάς της, η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν στην Κολομβία 2,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις