Η κλεψύδρα άδειασε, τα αμερικανικά στρατεύματα αποσύρθηκαν και οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν θριαμβευτική νίκη. Ώρα μηδέν για την επιχείρηση εκκένωσης από το Αφγανιστάν η 31η Αυγούστου, με τις εικόνες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ να κόβουν την ανάσα, τον κόσμο να πατά το ένα του πόδι στην κόλαση της αβεβαιότητας και το άλλο στην ελπίδα, επιθυμώντας να φύγει με ένα από τα αεροπλάνα που θα χαρίσουν «οξυγόνο» ελευθερίας.

Στο σκηνικό χάους, σοκάρει βίντεο που δείχνει τους Ταλιμπάν να έχουν καταλάβει και να «πετούν», πάνω από τα Αφγανιστάν, με αμερικανικό ελικόπτερο Black Hawk. Στο βίντεο αυτό, συγκλονίζει η εικόνα ενός άντρα να κρέμεται με σχοινί από το ελικόπτερο.

«Αυτή τη στιγμή, τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισλαμικού Εμιράτου πετούν πάνω από την πόλη Κανταχάρ και πραγματοποιούν περιπολίες», αναφέρεται σε tweet των Talib Times.

Στο βίντεο συγκλονίζει το γεγονός ότι ο άντρας κρέμεται κάτω από το ελικόπτερο καθώς αυτό αιωρείται στον ουρανό. Ωστόσο, δεν είναι σαφές ακόμη εάν είναι ζωντανός.

Ο άντρας πιστεύεται ότι εργαζόταν ως διερμηνέας για τις ΗΠΑ, ενώ τα περισσότερα ξένα ΜΜΕ έχουν σπεύσει να σχολιάσουν τον τρόπο με τον οποίο οι Ταλιμπάν έβαλαν τέλος στην επιχείρηση εκκένωσης, χρησιμοποιώντας στην πορεία αμερικανικό εξοπλισμό.

Οι ΗΠΑ άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 73 αεροσκάφη, τα οποία αποστρατιωτικοποίησαν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις