Το μήνυμα ότι το Ισραήλ θα πρέπει να προετοιμάζεται και για τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορoνοϊού έστειλε ο επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής που διαχειρίζεται στην πανδημία στη χώρα, Σαλμάν Ζάρκα.

«Δεδομένου ότι ο ίδιος είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι εδώ, πρέπει να προετοιμαστούμε και για τέταρτη δόση», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας.

Δεν διευκρίνισε, πάντως, το πότε προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί αυτό.

Ο Ζάρκα, επιπλέον, επισήμανε ότι η επόμενη ενισχυτική δόση είναι πιθανό να είναι διαμορφωμένη έτσι, ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία κατά νέων μεταλλάξεων του ιού, όπως η «Δέλτα», που ήδη σαρώνει τη χώρα τους τελευταίους μήνες.

Ανάλογη τοποθέτηση είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Times of Israel» τον περασμένο μήνα.

«Αν παίρνουμε ένα μάθημα από τέταρτο κύμα, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη την πιθανότητα αλλεπάλληλων κυμάτων με νέες μεταλλάξεις, όπως το νέο που καταγράφεται στη Νότια Αμερική», είχε αναφέρει τότε.

«Φαίνεται ότι κάθε λίγους μήνες – μπορεί να είναι μια φορά τον χρόνο ή κάθε πέντε – έξι μήνες, θα χρειαζόμαστε επιπλέον δόση», πρόσθεσε, εκτιμώντας, παράλληλα ότι στο τέλους του 2021 ή στην αρχή του επόμενου έτους, το Ισραήλ θα χορηγεί δόσεις που θα είναι ειδικά προσαρμοσμένες στην καλύτερη αντιμετώπιση των μεταλλάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ξεκίνησε τη χορήγηση τρίτης δόσης, με το εμβόλιο της Pfizer, ενώ πρόσφατα έριξε το σχετικό ηλικιακό όριο από τα 30 στα 12 έτη.

Έως την περασμένη Παρασκευή, πάνω από 2,5 εκατ. Ισραηλινοί είχαν λάβει ενισχυτική δόση.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις