Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πούτιν συνεχάρη τον Άσαντ για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Συρίας: «Σας συγχαίρω για το πολύ καλό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι σας εμπιστεύονται και, παρά τις δυσκολίες και τις τραγωδίες των προηγούμενων ετών, συνδέεστε ακόμα με την επιστροφή της κανονικότητας στη ζωή στη Συρία» είπε, ειδικότερα, ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε την κοινή προσπάθεια για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» εκφράζοντας την ικανοποίησή του καθώς «ο συριακός στρατός ελέγχει περισσότερο από το 90% της χώρας». Ωστόσο, προειδοποίησε πως υπάρχουν ακόμη πυρήνες τρομοκρατίας στη Συρία.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ανέφερε επίσης ότι οι ξένες δυνάμεις, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, χωρίς τη λήψη απόφασης από τον ΟΗΕ, είναι ένα εμπόδιο για την εδραίωση της σταθερότητας στη χώρα.

Τέλος, ο Πούτιν έκανε αναφορά στην εμπορική συνεργασία των δύο χωρών που αυξήθηκε κατά 250%, αλλά και στην αποστολή ρωσικών εμβολίων Sputnik V και Sputnik Light για τη μάχη κατά του κορονοϊού.

Από την πλευρά του ο Σύρος Πρόεδρος στάθηκε στο θέμα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», επεσήμανε πως οι κοινές προσπάθειες Ρωσίας – Συρίας «είχαν σημαντικά αποτελέσματα για την πάταξή της».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις