Μακρόν: Ιταλο-γαλλική συνθήκη ενισχυμένης συνεργασίας, η οποία σύμφωνα με διπλωματικές πηγές πρόκειται να ενισχύσει στο σύνολό της την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόκειται να υπογράψουν αύριο, Παρασκευή, στο Κυρηνάλιο Μέγαρο στη Ρώμη ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε το απόγευμα της Πέμπτης συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, καθώς και τον Σέρτζιο Ματαρέλα.

«Η πρωτοβουλία μας συμβάλλει στην οικοδόμηση μίας ισχυρότερης Ευρώπης, η οποία τώρα είναι ακόμη πιο αναγκαία, διότι υπάρχουν προκλήσεις που μόνον μια ολοκληρωμένη Ευρωπη μπορεί να αντιμετωπίσει, όπως φάνηκε και από την κρίση της πανδημίας» τόνισε ο Ιταλός πρόεδρος.

«Η ευρωπαϊκή διάσταση αποτελεί στοιχείο κλειδί, σε μια φάση κατά την οποία καλούμεθα να ξεπεράσουμε την κρίση της πανδημίας και να πετύχουμε μια δυναμική επανεκκίνηση, για να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τις προκλήσεις της οικολογικής και ψηφιακής μετάβασης» επισήμανε.

Στους κύριους τομείς της ιταλο-γαλλικής συνεργασίας συμπεριλαμβάνεται το μεταναστευτικό, η άμυνα, κοινές δράσεις στη Μεσόγειο και στην Αφρική, η οικονομική συνεργασία, ο πολιτισμός και η βιομηχανική συνέργεια.

Πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, προσθέτουν ότι με τη Συνθήκη του Κυρηνάλιου, κύριος στόχος είναι να ενισχυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και η δυνατότητα δράσης της σε διεθνή κλίμακα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις