Εισβολή στην Ουκρανία: Τερματίζει τη συνεργασία της με τον μαέστρο, Βαλέρι Γκέργκιεφ, η Φιλαρμονική του Μονάχου, καθώς δεν δέχτηκε να «ξανασκεφτεί και να αναθεωρήσει» τις απόψεις του για τον Ρώσο πρόεδρο, όπως είχε ζητήσει στον μαέστρο ο δήμαρχος της πόλης.

«Δεν θα υπάρξουν έτσι περαιτέρω κοντσέρτα της Φιλαρμονικής του Μονάχου υπό τη διεύθυνσή του. Ο Βαλέρι Γκέργκιεφ που έχουμε δει στο παρελθόν και στο Μέγαρο Μουσικής, παρά το αίτημά μου, δεν αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί με σαφήνεια από τη βάρβαρη επίθεση πολέμου του Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας και της αδερφής πόλης του Μονάχου, Κιέβου», δήλωσε ο δήμαρχος της βαυαρικής πρωτεύουσας Ντίτερ Ράιτερ και σημείωσε ότι θα περίμενε από τον Βαλέρι Γκέργκιεφ «να αναθεωρήσει τη θετική εκτίμησή του για τον Ρώσο ηγέτη, κάτι που δεν έκανε». Στην παρούσα φάση, συνέχισε ο δήμαρχος, «ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την ορχήστρα, το κοινό, αλλά και την κοινή γνώμη θα ήταν απαραίτητο προκειμένου να συνεχίσει τη συνεργασία του».

Τη συνεργασία τους με τον διάσημο αρχιμουσικό έχουν ήδη ακυρώσει η Σκάλα του Μιλάνου και η Φιλαρμονική της Βιέννης, ενώ αντίστοιχη απόφαση έλαβε και η Φιλαρμονική του Έλβα, στο Αμβούργο, ματαιώνοντας τις δύο συναυλίες του κ. Γκέργκιεφ με το Θέατρο Μαριίνσκι που είχαν προγραμματιστεί για το Πάσχα.

Τη συνεργασία του με τον Ρώσο μαέστρο ακύρωσε και ο καλλιτεχνικός του πράκτορας, Μάρκους Φέλζνερ, ο οποίος, σε δηλώσεις του στη Βαυαρική Ραδιοφωνία έκανε λόγο για «τη χειρότερη ημέρα της ζωής» του, τόνισε ωστόσο ότι ο ίδιος και το γραφείο του δεν επιθυμούν να επωφελούνται είτε άμεσα είτε έμμεσα από «ένα καθεστώς που διεξάγει πόλεμο εναντίον όλων μας». Ο Βαλέρι Γκέργκιεφ «είναι φίλος του Βλαντίμιρ Πούτιν» και θεωρείται υποστηρικτής της πολιτικής του», πρόσθεσε ο κ. Φέλζνερ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις