Τζο Μπάιντεν: Ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία και έκανε έκκληση για εθνική ενότητα.

Ο Μπάιντεν μιλώντας στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών στο Λευκό Οίκο, το βράδυ του Σαββάτου, επαίνεσε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Είναι η πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια που πραγματοποιείται το καθιερωμένο δείπνο, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Ο Μπάιντεν άρχισε την ομιλία του, αστειευόμενος για τα χαμηλά ποσοστά που λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις, για την ηλικία του, αλλά και την απέχθεια του Τραμπ για τα ΜΜΕ.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για την παρουσία μου εδώ σήμερα το βράδυ, με τη μόνη ομάδα Αμερικανών που έχουν χαμηλότερα ποσοστά αποδοχής από τα δικά μου», αστειεύτηκε ο Μπάιντεν.

Τα σχόλια του πήραν έναν πιο σοβαρό χαρακτήρα, ευχαριστώντας τους δημοσιογράφους για το κουράγιο τους, ενώ καλύπτουν την πολεμική κατάσταση στην Ουκρανία, πριν κάνει μία έκκληση για εθνική ενότητα.

“Ένα δηλητήριο διατρέχει τη δημοκρατία μας…, με την παραπληροφόρηση να αυξάνεται μαζικά,” είπε ο Μπάιντεν. “Εσείς, ο ελεύθερος Τύπος, είστε πολύ περισσότερο σημαντικοί από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μέσα στον τελευταίο αιώνα. Πραγματικά το εννοώ αυτό.”

Δημοσιογράφοι, διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ, αξιωματούχοι της κυβέρνησης και διασημότητες, συμπεριλαμβανομένης της Κιμ Καρντάσιαν, αλλά και του κωμικού Πιτ Ντέιβιντσον παραβρέθηκαν στο δείπνο. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε προβολή διαφανειών προς τιμήν των δύο πρώτων μαύρων γυναικών δημοσιογράφων που εντάχθηκαν στην Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, αλλά και δημοσιογράφων που έχασαν τη ζωή τους κατά τους πρόσφατους μήνες καλύπτοντας τα πολεμικά γεγονότα στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε να μην φοράει μάσκα στη διάρκεια της ομιλίας του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις