Μπιλ Γκέιτς: Όπως έγραψε στην ανάρτησή του έχει ήπια συμπτώματα και θα μείνει σε απομόνωση.

«Είμαι τυχερός που έχω εμβολιαστεί, έχω κάνει ενισχυτική δόση και έχω πρόσβαση σε τεστ και σπουδαία ιατρική φροντίδα», έγραψε ακόμη ο Γκέιτς. Σε επόμενη ανάρτηση υπογράμμισε ότι το ίδρυμά του θα συνεχίσει να συνεργάζεται με εταίρους και «να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι κανένας από εμάς δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ξανά μια πανδημία».

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή του, ότι η πανδημία δεν πρόκειται να μας «αφήσει« σύντομα και αναμένει μια νέα πιο μεταδοτική και θανατηφόρα μετάλλαξη του ιού. «Δεν έχουμε δει ούτε το χειρότερο. Αν και δεν θέλω να είμαι η φωνή της καταστροφής, ο κίνδυνος να εμφανιστεί μια πιο επιθετική μετάλλαξη είναι πολύ πάνω από το 5%», δήλωσε στους Financial Times ο δισεκατομμυριούχος.

Πρόσφατα μάλιστα, εκδόθηκε και το βιβλίο του συνιδρυτή της Microsoft, με τίτλο «How to Prevent the Next Pandemic», στο οποίο εξηγεί πώς οι χώρες θα πρέπει να δημιουργήσουν μια ομάδα επιστημόνων για ναι διαχειρίζονται και να αποτρέπουν μελλοντικές πανδημίες.

Να σημειωθεί ότι το Bill & Melinda Gates Foundation έχει δωρίσει εκατομμύρια για τη χρηματοδότηση τεστ και θεραπειών για τον κορονοϊό, όπως και για τη διανομή των εμβολίων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις