Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εκκλησία κατά τη διάρκεια λειτουργίας. Υπάρχουν φόβοι ότι πολλά από τα θύματα είναι παιδιά και ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς περίπου 25 άνθρωποι έχουν επίσης τραυματιστεί μετά τις φλόγες που ξέσπασαν σε εκκλησία στη Γκίζα της Αιγύπτου.

Η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα την ώρα που 5.000 πιστοί ήταν συγκεντρωμένοι στην εκκλησία Αμπού Σιφίν στη συνοικία Ιμπάμπα, με συνέπεια πολλά από τα θύματα να ποδοπατηθούν από τους πιστούς εντός της εκκλησίας από τον πανικό που επικράτησε, σύμφωνα με τις πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιστοί είχαν μόλις τελειώσει την προσευχή όταν ξέσπασε η φωτιά. Αρκετά ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο στη Γκίζα, καθώς οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να σβήσουν τις φλόγες που μαίνονταν.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πολλά από τα θύματα πιστεύεται ότι είναι παιδιά καθώς υπάρχει βρεφονηπιακός σταθμός μέσα στην εκκλησία. Συγκλονιστικές εικόνες δείχνουν τις φρικτές συνέπειες της πυρκαγιάς, με το εσωτερικό της εκκλησίας να έχει καεί ολοσχερώς.

Ο πρόεδρος Σίσι αφού συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων, κάλεσε όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να λάβουν αμέσως όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του περιστατικού και να προσφέρουν άμεσα υγειονομική περίθαλψηςστους τραυματίες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις