Πούτιν για προσάρτηση: Στην προσάρτηση στη Ρωσία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας προχώρησε σήμερα, Παρασκευή (30/9) ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, προεδρεύοντας σε μία τελετή υπογραφής με τους επικεφαλής των τμημάτων αυτών.

«Ο λαός αποφάσισε. Η Ρωσία έχει τέσσερις νέες περιοχές», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Όσοι έχασαν τη ζωή τους στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση είναι ήρωες της Μεγάλης Ρωσίας», σημείωσε.

«Οι πολίτες στις περιοχές της Ουκρανίας έκαναν τις επιλογές τους, υπογράψαμε την προσάρτησή τους και ελπίζουμε το κοινοβούλιο να την κάνει αποδεκτή. Εξάλλου, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, προβλέπεται στον χάρτη του ΟΗΕ. Εδώ μάχονταν οι προπαππούδες μας. Όλοι εκείνοι που θέλουν να έχουν το δικαίωμα να ζήσουν, είναι θύματα των απάνθρωπων ενεργειών του καθεστώτος του Κιέβου. Θα φτιάξουμε τις υποδομές και θα αυξήσουμε την ασφάλεια, ώστε να αισθανθούν οι πολίτες την πλήρη υποστήριξη της μητέρας Ρωσίας. Δεν θα τους προδώσουμε ποτέ, θα γίνουν Ρώσοι πολίτες. Η απόφαση του 1991 δεν βασίστηκε στην επιθυμία των πολιτών. Η Ρωσία δεν έχει βλέψεις για την αναβίωση της ΕΣΣΔ», υπογράμμισε ο Πούτιν.

«Η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα νέα εδάφη με όλα τα μέσα που διαθέτει»

Οι κάτοικοι των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που προσαρτά η Ρωσία θα είναι «πολίτες μας για πάντα», δήλωσε ο Πούτιν. «Οι κάτοικοι του Λουχάνσκ, του Ντονέτσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια γίνονται πολίτες μας για πάντα. Οι άνθρωποι ψήφισαν για το κοινό μας μέλλον», ανέφερε.

Συνεχίζοντας, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι «θα προστατεύσουμε τους ανθρώπους και τις αξίες μας» και ότι η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα νέα εδάφη με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Δύσης: «Για ποιους κανόνες που διακηρύσσει η Δύση μιλάμε; Αυτό είναι υποκρισία. Η Ρωσία είναι ένας πολιτισμός χιλίων ετών».

«Κατηγορούν τους άλλους για τα δικά τους εγκλήματα του παρελθόντος. Η ρωσοφοβία προκαλείται σήμερα από το γεγονός ότι δεν επιτρέψαμε να γίνουμε αποικία. Μας έλεγαν φίλους και μας αντιμετωπίζουν ως σκλάβους αλλά τώρα οι άνθρωποι στο Ντονέτσκ αποφάσισαν να αποκαταστήσουν την ενότητα του έθνους μας», συνέχισε ο ίδιος.

«Η Ουκρανία να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες»

Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε την Ουκρανία «να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες» και να διαπραγματευθεί.

«Καλούμε το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως το πυρ, όλες τις εχθροπραξίες και να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις