Τουρκικά ΜΜΕ: Με έναν νέο τρόπο οι Τούρκοι σκοπεύουν να παρακολουθούν τις κινήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο, καθώς, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, θα τοποθετήσει υποβρύχια drone.

Συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της γράφει για νέα τουρκικά drone που έχουν ως στόχο να «ακούν» το Αιγαίο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για υποβρύχια μικρόφωνα που «θα παρακολουθούν τις κινήσεις των ελληνικών υποβρυχίων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Θα τοποθετούν ειδικές συσκευές σόναρ, κάτι που μέχρι σήμερα έκαναν τα περιπολικά αεροσκάφη».

Συνθήκη της Λωζάνης

Εν τω μεταξύ, οι προκλητικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ έγιναν αντικείμενο σχολιασμού στο CNN Turk, όπου μεταξύ άλλων ειπώθηκε πως «τα νησιά είναι της Τουρκίας. Τώρα συζητάμε σε ποιον ανήκουν τα νησιά αυτά», ενώ συνέκριναν τη συνθήκη της Λωζάνης με ενοικιαστήριο.

«Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας μάς είπε πως αυτά τα νησιά δεν μπορείτε να στρατιωτικοποιείτε. Σε περίπτωση που συνεχίσετε, τότε θεωρείται πως έχετε βγει από τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων» σχολίασε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Aksam, Μελίκ Γιγιτέλ.

«Tότε ξεκινάμε τη συζήτηση για το καθεστώς των νησιών» είπε ο δημοσιογράφος Χουλκί Τζεβίζογλου.

«Nαι, δηλαδή πλέον αυτά τα νησιά δεν είναι δικά σας, ας κάνουμε νέα συμφωνία» συνέχισε ο Γιγιτέλ.

«Μήπως η έξοδος από τη Λωζάνη σημαίνει πως αυτά τα νησιά είναι δικά μας;» ρώτησε ο Τζεβίζογλου.

«Nαι, εδώ μιλάμε για μια νέα συνθήκη. Να σας δώσω ένα παράδειγμα, όπως ένα συμβόλαιο ενοικίασης. Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι όροι, τότε μπορεί να καταργηθεί! Έτσι και η Συνθήκη! Ο Χουλουσί Ακάρ το λέει ξεκάθαρα, αυτά τα νησιά στο παρελθόν και στο μέλλον όπως και τώρα μπορούν να είναι μόνο αποστρατιωτικοποιημένα» απάντησε ο Γιγιτέλ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις