“Ναι είμαι αισιόδοξη ότι αυτό μπορεί να συμβεί”, απάντησε η Πρώτη Υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον στη διάρκεια μιας συνέντευξης στο BBC όταν ερωτήθηκε για το αν είναι αισιόδοξη για το αποτέλεσμα της δικαστικής απόφασης, σχετικά με τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

“Ας περιμένουμε να δούμε τι θα πει το δικαστήριο. Είμαι αισιόδοξη ότι η Σκωτία θα γίνει ανεξάρτητη”.

Η ίδια έχει υποσχεθεί ότι μία ήττα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας θα σημαίνει ότι το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) θα πρέπει να δώσει μάχη στις εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου που θα διεξαχθούν το 2024, αποκλειστικά σε μία πλατφόρμα για το αν η Σκωτία θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη, μετατρέποντας την εκλογική διαδικασία σε ένα “εκ των πραγμάτων” δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις της Στέρτζιον το παραπάνω ενδεχόμενο είναι η τελευταία διαθέσιμη επιλογή.

“Αυτό δεν είναι η προτίμησή μου”, είπε η ίδια. “Αν ο δρόμος με τον οποίον θα είναι σωστό να εξετάσουμε και να αποφασίσουμε για αυτό το ζήτημα, που είναι ένα νόμιμο συνταγματικό δημοψήφισμα εμποδιστεί… η επιλογή τότε, είναι απλή: Φέρνουμε την υπόθεση στους ανθρώπους σε μία εκλογή ή εγκαταλείπουμε τη δημοκρατία στη Σκωτία και θέλω να ξεκαθαρίσω σήμερα ότι ποτέ, ποτέ, δεν θα εγκαταλείψω τη δημοκρατία στη Σκωτία”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις