Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν, την Τρίτη, ότι δεν επικροτούν να εξαπολύει η Ουκρανία πλήγματα στη Ρωσία, μετά τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε δύο ρωσικές αεροπορικές βάσεις. Αυτές εκτιμάται ότι προήλθαν από το Κίεβο και υποδηλώνουν μια νέα δυναντότητα των Ουκρανών να εισχωρούν εκατοντάδες χιλιόμετρα στο εσωτερικό του ρωσικού εναέριου χώρου.

«Δεν επιτρέπουμε στην Ουκρανία να οργανώνει πλήγματα πέραν των συνόρων της, δεν ενθαρρύνουμε την Ουκρανία να εξαπολύει πλήγματα πέραν των συνόρων της», δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

«Όλα όσα κάνουμε, όλα όσα κάνει ο κόσμος για να υποστηρίξει την Ουκρανία, γίνονται για την υποστήριξη της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Νεντ Πράις και εξήγησε ότι οι ΗΠΑ προμηθεύουν το Κίεβο με όσα χρειάζεται για να τα χρησιμοποιεί στο κυρίαρχο έδαφός της, ώστε να αμυνθεί.

Το Κίεβο δεν ανέλαβε ευθέως την ευθύνη για τα εν λόγω πλήγματα, ωστόσο δήλωσε ικανοποίηση. Ο Πράις επισήμανε ότι δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από την Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις