Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ειρηνευτικών συνομιλιών ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.,  αναφερόμενος στη σύρραξη με την Ουκρανία. Υπερτόνισε, ωστόσο, σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν τα νόμιμα -όπως τα χαρακτήρισε- συμφέροντα της Μόσχας.

«Εάν τώρα υπάρχει μια σοβαρή πρόταση για το πώς να σταματήσει αυτή η σύγκρουση, εκπληρώνοντας παράλληλα τις απολύτως νόμιμες απαιτήσεις μας, φυσικά, θα είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε», δήλωσε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε διεθνές φόρουμ ο Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η Δύση είναι αυτή που έχει σταματήσει να συνεργάζεται μαζί μας. Έχει χτίσει ένα τείχος, σε γενικές γραμμές. Εμείς απλώς διατηρούμε επαφή με όσους είναι έτοιμοι γι’ αυτό», επισήμανε ο Λαβρόφ. «Όταν και αν δούμε ότι οι άνθρωποι, που έχουν αναλάβει τις χώρες και τους οργανισμούς, στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι σε θέση να δουν λίγο πέρα από διετείς εκλογικούς κύκλους, λίγο πιο βαθιά από την επιθυμία να στείλουν τον γιο κάποιου στη φυλακή ή, αντίθετα, να αποδείξουν την ανικανότητα κάποιου αλλά να μην κάνουν τίποτα πέρα από αυτό, τότε θα είμαστε, φυσικά, έτοιμοι για μια σοβαρή συζήτηση. Είμαστε πάντα έτοιμοι να μιλήσουμε με λογικούς ανθρώπους από την κοινότητα των εμπειρογνωμόνων», πρόσθεσε ο Ρώσος πουργός Εξωτερικών.

«Πιστεύω ότι πρόκειται για μια τραγωδία για τον δυτικό πολιτισμό, για το δυτικό σύστημα της παγκόσμιας τάξης, το οποίο στηρίχθηκε στις αρχές της παγκοσμιοποίησης που είχαν προτάξει οι Αμερικανοί. Οι αρχές αυτές έχουν απαξιωθεί πλήρως ως ένα αναξιόπιστο σύστημα, που δεν είναι σε θέση να σεβαστεί και να διατηρήσει τις δικές του αρχές και τους μηχανισμούς που επιβάλλει σε όλους τους άλλους», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις