Το τελευταίο αντίο στον Tyre Nichols, ο οποίος έπεσε θύμα αστυνομικής βίας στο Μέμφις των ΗΠΑ, είπαν την Πέμπτη οικογένεια, φίλοι και ακτιβιστές εν μέσω χιονοκαταιγίδας, που καθυστέρησε για μερικές ώρες την τελετή.

Η κηδεία του νεαρού Αφροαμερικανού Tyre Nichols συνδύασε έναν εορτασμό της ζωής του με την οργή για τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη στα χέρια πέντε αστυνομικών και τις έντονες εκκλήσεις για μεταρρύθμιση στην Αστυνομία.

Στην κηδεία του 29χρονου Tyre Nichols παρέστη η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, η οποία ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει τον Νόμο του Τζορτζ Φλόιντ για Δικαιοσύνη στην αστυνόμευση, απευθυνόμενη στους πενθούντες.

Η Καμάλα Χάρις τόνισε ότι ο ξυλοδαρμός του Tyre Nichols από τους αστυνομικούς, που τον οδήγησε στον θάνατο τρεις μέρες αργότερα, δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί.

«Αυτή η βίαιη πράξη δεν ήταν για την επιδίωξη της δημόσιας ασφάλειας» είπε. «Ο Tyre Nichols θα έπρεπε να ήταν ασφαλής» συνέχισε και συμπλήρωσε ότι η Αστυνομία υποτίθεται ότι προστατεύει το κοινό.

Η Καμάλα Χάρις έκανε έκκληση για ανάληψη νομοθετικής δράσης, λέγοντας ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει το νομοσχέδιο. «Ως αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, απαιτούμε από το Κογκρέσο να εγκρίνει τον νόμο George Floyd Justice in Policing Act. Ο Τζο Μπάιντεν θα τον υπογράψει. Και δεν πρέπει να καθυστερήσουμε και δεν θα μας αρνηθούν. Είναι αδιαπραγμάτευτο» τόνισε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις