Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε δια ψηφοφορίας την άρση ασυλίας των Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο, στο πλαίσιο της έρευνας για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο Qatargate.

“Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει τις εκθέσεις μου που εξουσιοδοτούν την άρση των ασυλιών των κ.κ. Ταραμπέλα & Κοτσολίνο στο πλαίσιο του QatarGate. Η δικαιοσύνη προχωρεί, αλλά η πολιτική απάντηση βρίσκεται σε αδιέξοδο: απαιτούνται ριζικές & άμεσες μεταρρυθμίσεις απέναντι στη διαφθορά!” ανέφερε με ανάρτησή της στο Twitter η εισηγήτρια Μανόν Ομπρί.

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Tarabella ήταν παρών στην αίθουσα. Η ψηφοφορία και για τις δύο ανακλήσεις έγινε με ανάταση του χεριού.

Η υπόθεση των Ταραμπέλα και Κοτσολίνο είχε περάσει από την αρμόδια Επιτροπή της Ευρωβουλής, η οποία είχε δώσει ομόφωνα το πράσινο φως (με 23 ψήφους υπέρ) ώστε να τεθεί προς ψηφοφορία στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας των δύο Ευρωβουλευτών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με βελγικά δημοσιεύματα, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης, ο πρώην ευρωβουλευτής της Ιταλίας Πιερ Αντόνιο Παντσέρι κατέθεσε στους ανακριτές ότι είχε δωροδοκήσει τον ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα με συνολικά 120.000 ευρώ.

Και οι δύο ευρωβουλευτές, ο Ταραμπέλα και ο Κοτσολίνο, δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη σε υπόθεση διαφθοράς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις