«Τανκς και φασισμός ξανά στο κατώφλι μας» ήταν τα λόγια του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του για την 80ή επέτειο της νίκης της Ρωσίας στη Μάχη του Στάλινγκραντ, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Δεν ήταν απλώς η μάχη για μια πόλη, αλλά για το μέλλον της χώρας» πρόσθεσε ο Πούτιν. Ο Ρώσος Πρόεδρος εξήρε την απίστευτη δύναμη των κατοίκων του Βόλγκογκραντ (γνωστό ως Στάλινγκραντ μέχρι το 1961), κατά τη διάρκεια του πολέμου.

«Είναι ηθικό καθήκον μας να θυμόμαστε τη μεγάλη θυσία κατά τη μάχη του Στάλινγκραντ. Ειδικά, όταν η ναζιστική ιδεολογία επανεμφανίζεται, ενώ η Ρωσία αντέχει στη δυτική επιθετικότητα. Για άλλη μια φορά, η χώρα απειλείται από γερμανικά τανκς. Όμως, η κληρονομιά, οι αξίες και η παράδοση διακρίνουν τη Ρωσία» τόνισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος εξήρε το πνεύμα του σοβιετικού στρατού, που νίκησε τις γερμανικές δυνάμεις των Ναζί στο Στάλινγκραντ πριν από 80 χρόνια, και δήλωσε ότι η Ρωσία θα νικήσει στον πόλεμο με την Ουκρανία, για την οποία θεωρεί ότι κυριαρχείται από μια νέα ενσάρκωση του ναζισμού.

Ο Πούτιν επέκρινε τη Γερμανία για την απόφασή της να παραδώσει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία. «Ξανά και ξανά πρέπει να αποκρούσουμε την επιθετικότητα της Δύσης» επισήμανε.

Επανέλαβε, δε, ότι είναι έτοιμος να αξιοποιήσει ολόκληρο το οπλοστάσιο της Ρωσίας, το οποίο περιλαμβάνει και πυρηνικά όπλα.

Η Μάχη του Στάλινγκραντ ήταν η τελευταία μεγάλη επίθεση της Γερμανίας στο Ανατολικό Μέτωπο και σηματοδότησε την αρχή του τέλους των Ναζί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις