Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, αναβάλλει την επίσκεψή του στην Κίνα, μετά τον εντοπισμό κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Εντοπίστηκε ύποπτο κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι

Ο Μπλίνκεν δεν επιθυμεί το περιστατικό να κυριαρχήσει στις συναντήσεις του με Κινέζους αξιωματούχους, ανέφερε το ABC News, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Το Bloomberg μετέδωσε, επίσης, ότι το ταξίδι του Μπλίνκεν θα αναβληθεί.

Κίνα για το «κατασκοπευτικό» μπαλόνι στις ΗΠΑ: «Παρασύρθηκε λόγω ισχυρών ανέμων»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Παρασκευής, ότι το μπαλόνι, το οποίο οι ΗΠΑ υποπτεύονταν ως «κατασκοπευτικό» ανήκε σε πολίτη, ο οποίος το χρησιμοποιούσε για μετεωρολογικούς σκοπούς.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κινεζικό υπουργείο, τονίζεται ότι το εν λόγω μπαλόνι παρασύρθηκε από την προγραμματισμένη πορεία του λόγω ισχυρών ανέμων, συμπληρώνοντας ότι το Πεκίνο εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός πως «εισέβαλε» στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Αντιδράσεις και από τον Καναδά

Ο Καναδάς κάλεσε τον πρεσβευτή της Κίνας, μετά τον εντοπισμό του μπαλονιού σε μεγάλο υψόμετρο στον εναέριο χώρο της Βόρειας Αμερικής σύμφωνα με την Οτάβα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του καναδικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε με σθένος τη θέση μας στους Κινέζους αξιωματούχους μέσω πολλαπλών διαύλων» επισήμανε ο εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις