Την παραίτησή του υπέβαλε βουλευτής στη Σερβία, μετά τη δημοσίευση video που τον δείχνει να βλέπει πορνό κατά τη διάρκεια μιας ταραχώδους κοινοβουλευτικής συνεδρίασης, την περασμένη εβδομάδα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Video, το οποίο έγινε viral μετά τη δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τον Ζβονιμίρ Στέβιτς, 65 ετών, να παρακολουθεί πορνό από το τηλέφωνό του κατά τη διάρκεια έντονων συζητήσεων για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ του Βελιγραδίου και του Κοσόβου, της πρώην νότιας επαρχίας της Σερβίας.

Ο εν λόγω βουλευτής, βετεράνος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας -κόμμα μειοψηφίας στον κυβερνητικό συνασπισμό- κατάγεται ο ίδιος από το Κόσοβο και είχε διατελέσει, για ένα διάστημα, αρμόδιος υφυπουργός για την περοχή, που κήρυξε την ανεξαρτησία το 2008.

Το περιστατικό προκάλεσε τις έντονες επικρίσεις του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS), ενώ το ίδιο το κόμμα του βουλευτή ζήτησε την παραίτησή του.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, σημειώθηκαν ταραχές όταν βουλευτές της εθνικιστικής αντιπολίτευσης σηκώθηκαν για να υψώσουν πανό καταγγέλλοντας «προδοσία», προτού απωθηθούν από μέλη του SNS του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η Σερβία και το Κόσοβο δέχονται έντονες πιέσεις από τη Δύση, προκειμένου να συνάψουν συμφωνία ώστε να κατευναστούν οι τεταμένες σχέσεις τους, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Η Σερβία συνεχίζει να αρνείται να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, η οποία ανακηρύχθηκε από τo αλβανικό στοιχείο το 2008.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις