Σεισμός στην Τουρκία: Mε νύχια και με δόντια κρατήθηκε στη ζωή η μικρή Ελένη, μέχρι να τη βρουν και να τη διασώσουν οι ομάδες που επιχειρούν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, η μικρή άντεξε υπό αντίξοες συνθήκες κάτω από τα συντρίμμια σχεδόν 68 ώρες. Είναι καλά και την παρακολουθούν οι γιατροί, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό τι απέγιναν οι γονείς του.

Το βίντεο της διάσωσης ανήρτησε και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου:

Στη νοτιοανατολική Τουρκία οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ακόμα ένα παιδί 70 ώρες μετά τον φονικό σεισμό. Το παιδί βρισκόταν όλες αυτές τις ώρες θαμμένο κάτω από τα ερείπια του σπιτιού του.

Πρόκειται για ένα 7χρονο παιδί, τον μικρό Αχμέτ Ερντέμ, που ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια κτηρίου στην πόλη Αντιγιαμάν.

Ο Αχμέτ φαίνεται στο βίντεο να ζητά τσίχλα από τους διασώστες, με τους ίδιους να του απαντούν: «Θα σου δώσουμε τσίχλα Αχμέτ. Έχουμε ήδη έτοιμο και ψωμί με σοκολάτα. Έλα Αχμέτ μου, έλα αγόρι μου».

Μάλιστα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα τα πρώτα λόγια του Αχμέτ μόλις βγήκε από τα συντρίμμια ήταν: «Έχω σχολείο αύριο».

Τα πλάνα από τη διάσωση του 7χρονου αναδημοσίευσε και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, ο οποίος στη λεζάντα έγραψε «είσαι το μέλλον και η ελπίδα της Τουρκίας».

Αγοράκι κοιμόταν κάτω από τα συντρίμμια όταν το βρήκαν οι διασώστες

Το γύρο του διαδικτύου κάνει κι ένα βίντεο που δείχνει ένα μικρό αγόρι να ξυπνά εγκλωβισμένο στα ερείπια του σπιτιού του την ώρα που τον εντοπίζουν οι διασώστες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις