Το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με μια τάση κατανάλωσης αλκοόλ στο TikTok, καθώς 28 φοιτητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από πάρτι εκτός πανεπιστημιούπολης πριν από την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου.

Οι φοιτητές εμφανίστηκαν, το περασμένο Σάββατο, να μεταφέρουν κανάτες με ένα μείγμα αλκοόλ, ηλεκτρολυτών, αρωματικών ουσιών και νερού, που ονομάστηκαν «blackout rage gallons» ή «BORGs», σε μια τάση κραιπάλης που κερδίζει έδαφος στο TikTok.

@bellaaalonzo How to make a BORG that actually tastes good (heart attack in a jug) happy snow day! #snowday #darty #borg #celsiuslivefit #utaustin #atx ♬ original sound – 🔔uh

Οι επίσημες αναφορές κάνουν λόγο για 28 ασθενοφόρα που κλήθηκαν σε πάρτι εκτός πανεπιστημιούπολης. Υπήρξαν τόσες πολλές κλήσεις για ασθενοφόρα λόγω μέθης φοιτητών από αλκοόλ, γεγονός που έκανε τις γειτονικές υπηρεσίες να σπέυσουν να βοηθήσουν, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Amherst δήλωσε ότι καμία από τις περιπτώσεις δεν ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Οι αξιωματούχοι του UMass δήλωσαν ότι είναι η πρώτη φορά που το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης παρατηρεί ευρεία χρήση των BORGs σε πάρτι εκτός πανεπιστημιούπολης.

Η αστυνομία του Amherst και η αστυνομία του UMass ανέφεραν δύο συλλήψεις για κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους, ανέφερε η Daily Hampshire Gazette. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το hashtag #borg έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 74,7 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις