Αίτηση για Gigabit Voucher: 200€ για αναβάθμιση Internet – Πώς να κάνετε αίτηση και πληρωμή
Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ήδη ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα πάνω από 100 Mbps.

Το πρόγραμμα Gigabit Voucher προσφέρει 200 ευρώ σε όλους τους δικαιούχους για την αναβάθμιση του internet, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Το ποσό καλύπτει το κόστος σύνδεσης και των πρώτων 24 μηνών της συνδρομής σε υπηρεσία Gigabit (τουλάχιστον 250 Mbps).
Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ήδη ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα πάνω από 100 Mbps και βρίσκονται σε περιοχές που καλύπτει το πρόγραμμα. Η επιχορήγηση ισχύει μόνο μία φορά ανά ωφελούμενο και δεν επιτρέπεται να συνδυαστεί με άλλες επιδοτήσεις.
Πώς να κάνετε αίτηση για το Gigabit Voucher
- Ελέγξτε την Κατάσταση Κάλυψης: Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Προγράμματος και χρησιμοποιήστε τον χάρτη για να δείτε αν η διεύθυνσή σας καλύπτεται από το πρόγραμμα.
- Υποβάλλετε Αίτηση: Επιλέξτε «Υποβολή Αίτησης» και συνδεθείτε με τους κωδικούς Taxisnet για να ξεκινήσετε την υποβολή.
- Συμπληρώστε τα Στοιχεία: Δηλώστε αν ενδιαφέρεστε για νέα ή υφιστάμενη σύνδεση, προσθέστε τα απαιτούμενα στοιχεία και αποδεχτείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος.
- Λάβετε το Voucher: Το κουπόνι θα αποσταλεί στο email και μέσω SMS στον αριθμό που δηλώσατε στην αίτησή σας.
- Επικοινωνήστε με τον Πάροχο: Επικοινωνήστε με τον πάροχο της επιλογής σας, ενημερώνοντάς τον για τον αριθμό voucher που λάβατε.
Προϋποθέσεις παρόχων
Οι πάροχοι πρέπει να προσφέρουν υπηρεσίες με ταχύτητα τουλάχιστον 250 Mbps για download ή συμμετρική ταχύτητα 100 Mbps, να περιλαμβάνουν τον απαιτούμενο τερματικό εξοπλισμό (modem/router) και να προσφέρουν έκπτωση τουλάχιστον ίση με το ποσό του voucher σε σχέση με τα προγράμματα πριν την έναρξη του προγράμματος.
Φάσεις εφαρμογής του προγράμματος
Η διάθεση των vouchers θα γίνει σε τέσσερις φάσεις, με την πρώτη φάση να περιλαμβάνει 200.000 κουπόνια, με στόχο την ολοκλήρωση 60.000 συνδέσεων κτιρίων στο πλαίσιο του προγράμματος «Smart Readiness».
Στοχεύοντας στη βελτίωση της ευρυζωνικότητας και της θέσης της Ελλάδας στην «Ψηφιακή Δεκαετία», το πρόγραμμα συνδυάζεται με το «Smart Readiness Vouchers», που στοχεύει στην εγκατάσταση οπτικής ίνας σε 120.000 κτίρια.