«Παράθυρο» για νέες αιτήσεις στο επίδομα 100€ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα: Η διαδικασία
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αναζητηθούν επιπλέον πόροι προκειμένου να διευρυνθεί το πρόγραμμα, αποκάλυψε η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Δόμνα Μιχαηλίδου.
Ανοιχτό παράθυρο για νέες αιτήσεις στο επίδομα των 100 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ανακοίνωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην τηλεόραση του Mega. Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα άνοιξε την Τετάρτη 9 Ιουλίου και προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον από τους εργαζόμενους. Πρόκειται για πρωτοβουλία που αφορά την ένταξη και τη διαφορετικότητα, με χρηματική αποζημίωση ύψους 100 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Αυγούστου 2025, οι αιτήσεις έχουν ανασταλεί προσωρινά, καθώς ο αριθμός των υποβολών ξεπέρασε τις 100.000 μέσα σε μόλις πέντε ημέρες.
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ανέφερε ότι η πλατφόρμα παραμένει ενεργή για ενημέρωση, ενώ εξέφρασε την πρόθεση να αναζητηθούν επιπλέον πόροι προκειμένου να διευρυνθεί το πρόγραμμα.
Για το επίδομα των 100 ευρώ, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
- Πρόκειται για ασύγχρονη, εξ αποστάσεως εκπαίδευση διάρκειας 3 ωρών.
- Δικαιούχοι είναι 80.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
- Η θεματολογία περιλαμβάνει θέματα φύλου, ηλικίας, αναπηρίας, φυλετικής/εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας, εξωτερικών χαρακτηριστικών και σεξουαλικού προσανατολισμού.
- Οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν μέσω τεστ πολλαπλής επιλογής, με επιτυχία ≥70% και δυνατότητα επανάληψης σε περίπτωση αποτυχίας.
- Η αποζημίωση των 100 ευρώ θα καταβληθεί στους εργαζομένους που ολοκληρώνουν επιτυχώς το πρόγραμμα και συμπληρώνουν το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης.
Στο τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό ολοκλήρωσης.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Μιλώντας για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου σχετικά με τη συμπερίληψη στον εργασιακό χώρο, η Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε: «Έχουμε λανσάρει το πρόγραμμα συμπερίληψης, καθώς βλέπουμε ότι δεν υπάρχει σωστή αντιπροσώπευση σε πολλές ομάδες στην αγορά εργασίας: γυναικών, ατόμων με αναπηρία, μεγαλύτερων και νεότερων. Πρέπει να βοηθήσουμε την κοινωνία να κατανοήσει ότι σε επίπεδο στερεοτύπων, τα εξαλείφουμε όσο περισσότερο μπορούμε».