Αμάλ Κλούνεϊ: Τιμήθηκε από την Vogue ως μια από τις πιο επιδραστικές γυναίκες της Βρετανίας
Η καταξιωμένη δικηγόρος δηλώνει ότι συγκινείται από το θάρρος όσων επιδιώκουν την αλήθεια.

Υπερασπίζεται όσες έχουν υποστεί συστηματική κακοποίηση, ιδιαίτερα γυναίκες και κορίτσια που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας και το 2019, αυτή και ο σύζυγός της, Τζορτζ Κλούνεϊ, ίδρυσαν το Ίδρυμα Κλούνεϊ για τη Δικαιοσύνη, το οποίο παρέχει δωρεάν νομική βοήθεια σε πάνω από 40 χώρες.
Η Αμάλ - όπως και πολλές άλλες γυναίκες μεταξύ των οποίων και η Κίρα Νάιτλι - τιμήθηκε από το περιοδικό Vogue ως μια από τις πιο επιδραστικές γυναίκες της Βρετανίας. Ως γυναίκα που έχει συμβάλει στη διαμόρφωση του πολιτισμού και της κοινωνίας και έχει αφήσει μεγάλο αντίκτυπο στους αντίστοιχους τομείς.
Η Αμάλ δήλωσε στη Vogue: «Απάθεια. Πάντα θα υπάρχει αδικία, σκληρότητα και καταχρήσεις εξουσίας. Αλλά αν οι καλοί άνθρωποι -αυτοί που δεν συμφωνούν με όσα συμβαίνουν- παραμείνουν σιωπηλοί, γίνεται πολύ δύσκολο να επιτευχθεί αλλαγή».
Η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται, δεν είναι κάτι που συμβαίνει απλώς από μόνο του
Η 47χρονη δικηγόρος και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπλήρωσε: «Αν υπάρχει περισσότερη δειλία παρά θάρρος στους διαδρόμους της εξουσίας - σε κυβερνήσεις, εταιρείες - είναι πολύ δύσκολο να βελτιωθεί το σύστημα. Ωστόσο, πιστεύω ότι η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται, δεν είναι κάτι που συμβαίνει απλώς από μόνο του. Η ιστορία δεν ''γέρνει'' προς τη δικαιοσύνη: τα άτομα πρέπει να την τραβήξουν προς αυτή την κατεύθυνση».
Όπως παραδέχεται, αυτό που την συγκινεί είναι το θάρρος όσων επιδιώκουν την αλήθεια ακόμα και όταν αυτή έχει μεγάλο προσωπικό κόστος. «Δημοσιογράφοι που τολμούν να λένε την αλήθεια στην εξουσία, νέες γυναίκες που αρνούνται να φιμωθούν» τόνισε.