Αναστέλλεται η λειτουργία σχολείων σε Νάξο και Τζια - Δεν υπάρχουν μαθητές
Η υπογεννητικότητα που χτυπά όλη τη χώρα «χτυπάει» και την εκπαίδευση.

Τέσσερα σχολεία στις Κυκλάδες βάζουν «λουκέτο» για το σχολικό έτος 2025-2026, με απόφαση του υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.
Πρόκειται για ένα Δημοτικό και δύο Νηπιαγωγεία στη Νάξο , καθώς και ένα Νηπιαγωγείο στην Κέα. Όλα βρίσκονται σε μικρούς οικισμούς ,μακριά από τις πρωτεύουσες ή τα μεγαλύτερα χωριά των νησιών.
Η αιτία; Η γνωστή και ανησυχητική: έλλειψη μαθητών. Η υπογεννητικότητα που χτυπά όλη τη χώρα «χτυπάει» και την εκπαίδευση, με αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα σχολεία να αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Αν δεν υπάρξει νέο μαθητικό δυναμικό τα επόμενα χρόνια, είναι πολύ πιθανό να καταργηθούν οριστικά.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση:
«Αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω Νηπιαγωγείων και του Δημοτικού Σχολείου, αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, για το σχολικό έτος 2025-2026, λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού».
