Γράφαμε τις προάλλες  ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα πάει μέχρι τέλους όποιον μπορεί.Και αυτό δεν αφορά μόνο την υπόθεση Novartis.

Πριν καλά καλά συμπληρωθούν 24 ώρες από την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με παρέμβαση του σε συνέντευξη στον Δημοσιογράφο Διονύση Νασόπουλο στα χθεσινά “Νέα” τραβάει το αυτί του Έλληνα πρωθυπουργού που προτίθεται να συνομιλήσει και να διαπραγματευτεί με “πειρατές” όπως χαρακτηρίζει τους Τούρκους.

“Διάλογο με πειρατές δεν κάνει κανείς” διαμηνύει στη συνέντευξή του διατυπώνοντας μία ξεκάθαρη σκληρή γραμμή αντίθετη με αυτή που φαίνεται να επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του.

Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός δεν διστάζει να επικροτήσει και την περίφημη δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου περί καψίματος του εχθρού,  διαχωρίζοντας πάντως για να είμαστε δίκαιοι τα όσα λέει ένας στρατιωτικός από τους πολιτικούς.

Το πιο  ενδιαφέρον όμως το διατυπώνει στο κλείσιμο της συνέντευξης όταν ερωτώμενος για την ανακήρυξη της ΑΟΖ αφού πρώτα ισζυρίζεται διάφορα αλλά όχι για τι δεν το έκανε  καταλήγει με μία φραση μήνυμα στην σημερινή κυβέρνηση.

“Έτσι (μιλά πριν για την τριμερή με Κύπρο Ισραήλ ).επί των ημερών μας οι προκλήσεις της Τουρκίας μειώθηκαν στο ελάχιστο. Στο ελάχιστο! Κάποιος λόγος πρέπει να υπάρχει. Έτσι; Βλέπετε, εγώ δεν συζητάω γενικώς και  θεωρητικώς περί αποτροπής. Την εφάρμοσα στην πράξη! Και δούλεψε…”

“Δηλαδή ο Μητσοτάκης δεν δουλεύει την αποτροπή, δεν την εφάρμοσε στην πράξη. Αντίθετα τηλεφώνησε παρασκευιάτικα στους πειρατές Τούρκους επειδή δεν μπορεί να τους αποτρέψει”, θα μπορούσε να συμπεράνει ένας κακόπιστος αναγνώστης της συνέντευξης του κ. Σαμαρά.

Βέβαια τα όσα εθνικόπατριωτικά επαναλαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός δεν αποτελούν πρόβλημα καθώς εν πολλοίς  είναι λίγο πολύ μέσα την εθνική γραμμή πασπαλισμένα με εκείνο το φραστικό νταηλίκι που έχει πατεντάρει εδώ και χρόνια ο Μεσσήνιος πολιτικός.

Αν μη τι άλλο όμως, προξενεί εντύπωση που μετά από μία εβδομάδα αναταράξεων λόγω της δημοσιοποίησης του ηχητικού Μιωνή Παππά όπου μέσα αναφέρονται μεταξύ άλλων και ο στενός του συνεργάτης κ. Σταύρος Παπασταύρου δεν στέκεται τόσο σε αυτό. Δεν ρωτήθηκε και δεν απάντησε φυσικά για τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ που Ελληνοελβετίδα μάρτυς αναφέρει στην προανακριτική επιτροπή ότι πέρασαν από ισραηλινό επιχειρηματία στον ίδιο.

Σε μία μεγάλη σε έκταση συνέντευξη ξοδεύονται μόλις τρεις ερωτήσεις και περίπου το 1/5 του χώρου που καταλαμβάνει στο δισέλιδο της εφημερίδας για να απαντήσει για την υπόθεση Novartis. Υποδεικνύει ως “αρχηγό του  του παρακράτους που τον κυνηγούσε” τον Τσίπρα χωρίς να τον κατονομάζει και δηλώνει ήπια δικαιωμένος.

Όποιοι νομίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα κάτσει φρόνιμος.απέναντι στο Μαξίμου επειδή τακτοποιήθηκαν οι περίπου 30 κοντινοί συνεργάτες του όπως ζήτησε  πέρσι με χαρακτηριστικότεεη περίπτωση τον κ. Δημήτρη Σταμάτη που τοποθετήθηκε Πρόεδρος του ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, πλανώνται πλάνην οικτράν. Ο Αντώνης Σαμαράς κινείται και περιμένει την στιγμή. Αν δε,.αισθανθεί “απελευθερωμένος από την υπόθεση Novartis θα δούμε και θα ακούσουμε περισσότερα.