Το κίνημα κατά της μάσκας δεν είναι παρά τα πενηντάλεπτα ενός νομίσματος που απεικονίζει το κεφάλι του Αρτέμη Σώρρα. Δεν είναι παρά τα φραγκοδίευρα που απεικονίζουν πολίτες του 2018 με περικεφαλαίες και χλαμύδες. Είναι οι πάσης φύσεως μικροοργανισμοί που λαμβάνουν την πνευματική τους τροφή από ληγμένα των Νεφελίμ και της ακροδεξιάς.

Ορίστε, ο κύριος Κυριάκος Βελόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να μην λοιδορεί, όσους συμμετέχουν στο κίνημα κατά της μάσκας. Πιθανόν αργότερα ο αποκλειστικός τηλεπωλητής των χειρόγραφων επιστολών του Ιησού και αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος, θα πωλεί μάσκες που προστατεύουν από το 5G. Κι όταν με το καλό υπάρξει το εμβόλιο, αμετάπειστες μανούλες θα αρνούνται να το κάνουν για να μην τοποθετήσουν στο σώμα των παιδιών τσιπάκι για να τα ελέγχουν.


Κυρία αντιτίθεται στην νέα τάξη πραγμάτων πατώντας μάσκες με τσιπάκια

Ήδη το καλοκαίρι στη Γερμανία, η άποψη ότι «η μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας είναι αυτή της πανδημίας» φούντωσε και στηρίχτηκε από την ακροδεξιά. Η «επίθεση στην καρδιά της γερμανικής Δημοκρατίας» ήταν ένα συνονθύλευμα ακροδεξιών, φιλοναζί και συνωμοσιολόγων.

Εν ολίγοις όλοι αυτοί οι «ψεκασμένοι» είναι συγγενείς πρώτου βαθμού με συγκεκριμένη πολιτική διάθεση. Να θυμηθούμε δε πως όλα ξεκίνησαν πολύ νωρίς, στις αρχές της άνοιξης. Με τον Τραμπ, τον Μπολσονάρου και τη χρήση χλωροκίνης, που καλούσαν τους πολίτες να γυρίσουν στις δουλειές τους, με μια σειρά ανεκδιήγητες και αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις που οδηγούσαν στην παράνοια. Δεν θέλει πολύ ο ήδη αλλοπαρμένος να ανέβει πίστα…

Οι Covidiots είναι άνθρωποι που ενεργούν αγνοώντας την επιστήμη, την κοινή λογική, άνθρωποι που υιοθετούν μια συμπεριφορά που οδηγεί σε περαιτέρω εξάπλωση του ιού και επιπλέον θανάτους. Και που απευθύνονται κυρίως στο τεράστιο κοινό του Διαδικτύου, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους και να πείσουν ακόμη περισσότερους.

Χάρη στα fake news, η συνομωσιολογία κι οι δοξασίες, απίθανων θεωριών σαρώνουν πλέον μεγάλο τμήμα του πληθυσμού αυτού του πλανήτη. Ευθύνονται τα social media; Όχι βέβαια. Καλό είναι να μην πιάνουμε το νήμα από εκεί που μας συμφέρει. Οι «5 ημέρες της μάχης του Σιάτλ», η Αραβική Άνοιξη, οι «Αγανακτισμένοι» τα Κίτρινα Γιλέκα, η Γκρέτα Τούνμπεργκ τα social media χρησιμοποίησαν.

Επανερχόμενοι στα πάτρια, μπορούμε άνετα να ισχυριστούμε ότι οι εγχώριοι συμπολίτες μας συνωμοσιολόγοι δεν είναι παρά ο ίδιος περιφερόμενος θίασος, με άλλο ρεπερτόριο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις