Όταν η Αυτοκρατείρα της Γερμανίας Αυγούστα Βικτώρια του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν του Β’ Ράιχ επισκέφθηκε ένα μαιευτήριο στο Βερολίνο το 1913, πανικόβλητοι οι νοσηλευτές έτρεχαν να βρουν βέρες ώστε να τις φορέσουν στις ανύπαντρες μητέρες, για να μην σκανδαλιστεί η Μεγαλειότητα της από τα “παράνομα” παιδιά.

Αυτή ήταν και είναι η υποκρισία των (αυτοαποκαλούμενων) Αρίστων. Από την μια μας κάνουν την χάρη να μας κυβερνούν, κάνουν φιλανθρωπίες όπως να δίνουν 534 ευρώ τον μήνα, ήτοι 18,50 ευρώ την μέρα σε όσους δεν εργάζονται στην πανδημία και μετά υπεραμύνονται της Αστυνομικής βίας και απαγορεύουν τις απεργίες για όσους “αχάριστους” δεν είναι ευχαριστημένοι από την πεφωτισμένη διακυβέρνηση τους.

Αλλά όπως φαίνεται και από το παράδειγμα, δεν είναι όλη η ευθύνη δική τους, αλλά και όσων τους αφήνουν να ζουν στον εικονικό τους κόσμο. Έτσι για να έρθουμε στο σήμερα, υπουργός παραχώρησε το Σαββατοκύριακο σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα συνεντεύξεις πέραν των 2 ωρών συνολικά και κανείς δεν σκέφτηκε(;) να του κάνει μια ερώτηση που θα τσαλάκωνε το αφήγημα της επιτυχημένης κυβέρνησης.

Πάνω στην πραγματική νιρβάνα της ανακοίνωσης ότι μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, κανείς δεν σκέφτηκε να ρωτήσει ποιος θα πληρώσει και τι κόστος θα έχει αυτή στην Ελληνική οικονομία, το σύστημα Υγείας και το συνταξιοδοτικό. Το θετικό της απόφασης είναι ότι κάθε εργαζόμενος θα δει αύξηση 8 ολόκληρα ευρώ τον μήνα. Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που απασχολούν το 80+% της εργασίας στην Ελλάδα η μείωση θα είναι εξίσου αμελητέα, όπως καταλαβαίνουμε η ζημιά στην οικονομία αποφασίστηκε για τους πολύ πάνω.

Ποια είναι η ζημιά; Για να πάρει κάποιος αυτά τα 8 ευρώ, και να πρέπει να πει ευχαριστώ στην κυβέρνηση, θα δημιουργηθεί μόνον για το 2021 μια μαύρη τρύπα στο ασφαλιστικό σύστημα 1 δισεκατομμυρίου ευρώ σε 12 μήνες, χωρίς να συνυπολογίσουμε την άνοδο της ανεργίας, κι άρα επιπλέον μείωση εσόδων, που είναι άγνωστο που θα καταλήξει το επόμενο έτος.

Για να έχετε μέτρο σύγκρισης, με το PSI το 2012 που έβαλαν χέρι στα Ταμεία χάθηκαν 12 δισεκατομμύρια σε μια νύκτα και από το 2012 μέχρι το 2015 προστέθηκε σε 3 χρόνια ακόμη 1 δισεκατομμύριο από την μείωση εσόδων (ανεργία, μειώσεις μισθών, υπακατώτατος, ύφεση). Κι έρχεται τώρα η κυβέρνηση να προκαλέσει σε 12 μήνες σοκ και ζημιά που χρειάστηκαν 3 χρόνια μνημονίων!

Αλλά μην νομίζετε ότι τελειώσαμε. Κατά την κυβέρνηση η μαύρη τρύπα θα καλυφθεί από την μειώση εισφορών υπέρ τρίτων. Αλλά οι “τρίτοι” είναι ο ΟΑΕΔ και το ΕΣΥ! Στο οποίο ΟΑΕΔ και ΕΟΠΥ θα δώσουν λένε από τα λεφτά της Ευρώπης για την πανδημία, τα οποία δεν ξέρουμε πότε και το κυριότερο αν θα έρθουν ποτέ, γιατί δεν είναι κουτόφραγκοι.

Επιπλέον ο ΟΑΕΔ θα πρέπει να πληρώσει περισσότερους ανέργους, και τα νοσοκομεία θα χρειαστούν περισσότερες ΜΕΘ, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και εμβόλια (όταν βγουν) άρα περισσότερα έξοδα από το 2019 και το 2020 μαζί.

Κάντε και την πρόσθεση, ότι ενδιάμεσα βγαίνουν κι άλλοι στην σύνταξη ενώ πρέπει να πληρωθούν και τα κουρεμένα αναδρόμικα κάπως και παρά όλα αυτά δηλώνουν όλοι ότι δεν πρόκειται να μειωθεί καμία σύνταξη. Αλλά αφήνουν φήμες ότι θα δοθεί και κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα, το οποίο αν είναι όπως πέρσι θα είναι απλά για επικοινωνιακούς λόγους

Επίσης φέτος χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα δουν ψαλιδισμένο το δώρο Χριστουγέννων καθώς αυτό δεν θα υπολογιστεί βάση του ονομαστικού μισθού, αλλά βάσει της αποζημίωσης των 534 ευρώ ή της μισής δουλειάς – μισός μισθός του ΣΥΝ-εργασία, άρα επιπλέον απώλειες στην Αγορά κι άρα περισσότερες απολύσεις τον Δεκέμβριο.

Και σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η νέα μόδα απλήρωτης εργασίας. Εντάξει δεν είναι και τόσο νέα ιδέα, η “εθελοντική” εργασία έχει πέσει στο τραπέζι από το πρώτο μνημόνιο, αλλά ήταν και μάστιγα στην επαρχία η παράνομη εκμετάλλευση μεταναστών, όπως στο περιστατικό της Μανωλάδας.

Την ώρα λοιπόν που στην Μόρια η κυβέρνηση προσπαθεί να παίξει με την ξενοφοβία και τους πρόσφυγες και μετανάστες, φέρνει νόμο ώστε και οι Ελληνες εργαζόμενοι να εργάζονται δωρεάν όπως οι αλλοδαποί στην Μανωλάδα, αλλά να είναι νόμιμο καθόσον θα γίνει νόμος του Κράτους. Αδικο, αλλά νόμιμο. Βέβαια με την αντίδραση της αντιπολίτευσης η κυβέρνηση υποχώρησε. Εκεί που ετοίμαζε απλήρωτη εργασία υπεραργασίας στις 11 ώρες ημερησίως το άλλαξε στις 9 ώρες.

Λες κι ένας εργάζεται, για να περνάει η μέρα του πιο ευχάριστα κι όχι για έχει καλύτερη ζωή. Εκεί για παράδειγμα περιμένατε να εργαστείτε καμιά υπερωρία για να κλείσετε καμία τρύπα από τα 650 μηνιάτικό, τώρα και θα εργάζεστε παραπάνω και τα ίδια θα παίρνετε και θα έχετε “δώρο” κανένα ρεπο.

Αυτό συνιστά την κατάρρευση της έννοιας της εργασίας και όλων των κατακτήσεων του δυτικού πολιτισμού. Αυτoί που έλεγαν ότι είναι φιλοευρωπαϊστες και έβγαιναν στο σύνταγμα με το #Μένουμε_Ευρωπη ως σύνθημα, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε ετήσια αύξηση στον υποκατώτατο 1.300 ευρώ και στον κατώτατο 900 ευρώ, η σημερινή κυβέρνηση θεσμοθετεί την υποχρέωση του εργαζόμενου να παρέχει εργασία χωρίς αμοιβή, 200 χρόνια μετά την κατάργηση της δουλείας

Οπως φαίνεται με την σημερινή Κυβέρνηση η δωρεάν εργασία είναι το νέο μαύρο και θα φορεθεί πολύ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις