Την ημέρα που μετρήθηκαν 108 νεκροί από κορονοϊό, η κυβέρνηση το βράδυ εόρτασε την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων προβάλλοντας σημαντικές στιγμές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, από την αρχαιότητα έως σήμερα, στο κτίριο της Βουλής.

Ξεκινώντας από τη Μάχη του Μαραθώνα το 490 π.χ (μήπως οι Ένοπλες δυνάμεις συμμετείχαν και στη μάχη των Θερμοπυλών εκτός αυτής του Μαραθώνος;) και καταλήγοντας στο σήμερα. Παρεμβάλλοντας μεταξύ των άλλων τον Ίκαρο έως και μία τεράστια εικόνα της Παναγίας (απορίας άξιο πως δε έβαλαν και τον Κατσίφα…).
Ναυμαχίες, πόλεμοι, έπη, Παναγία, πολυβόλα. Η χούντα πάντα ήταν κιτς, γράφτηκε στα social media.

EUROKINISSI

Προεκλογικά η ΝΔ επένδυσε με βάρβαρο λόγο στην πατριδολαγνία και στους νεκρούς συμπολίτες που λαμπάδιασε η ζωή τους στο Μάτι. Όμως όποιος δεν σέβεται την ιστορία και τους νεκρούς της αλλά τους κάνει χρησιμοθηρικό αφήγημα, θα υποστεί και τη μήνη των θεών. Κι όσες παναγίες και καντήλια και να ρίξει πάνω στη Βουλή δεν θα μπορέσει να κατευνάσει τον θυμό τους αλλά και την οργή του κόσμου μπροστά σε όσα συμβαίνουν σήμερα.

Η κυβέρνηση δεν ευθύνεται για την πανδημία, όμως επιδρά στη ζωή και τον θάνατό μας με τις αποφάσεις της.
Στο μεσοδιάστημα της νηνεμίας αρνήθηκε να ενσωματώσει στην χώρα τη γνώση και την οργανωτική εμπειρία που με ταχύτατους ρυθμούς κερδιζόταν στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Επέλεξε να αναπαυθεί στο Covid free country.

Το δράμα που ζει ο λαός στην Βόρεια Ελλάδα μπορούσε να αποφευχθεί, γράφει ο καθηγητής Αιματολογίας Γρηγόρης Γεροτζιαφάς: «Οι άρρωστοι μένουν νηστικοί και διψασμένοι. Δύο νοσοκόμες ανά πενήντα ασθενείς με βαρύ COVID-19. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ παθαίνει burn out και συνεχίζει να τρέχει. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι νοσηλεύτριες, οι καθαρίστριες, οι τραυματιοφορείς αρρωσταίνουν και πέφτουν σαν τις μύγες γιατί τους έστειλαν να αντιμετωπίσουν ασθενείς με αερομεταδιδόμενη μολυσματική νόσο χωρίς να τους εκπαιδεύσουν σοβαρά».

Κι όταν χθες βράδυ μετρηθήκαμε και βρεθήκαμε 108 λιγότεροι, και συνολικά 963 μέσα σε ένα μήνα, σιωπηλά αναλογιζόμενοι ως που θα πάει αυτό, είδαμε τα Ελληνικά Επίκαιρα στο κτίριο της Βουλής. Τα Επίκαιρα της ορθοδόξου επαναστάσεως, που όταν ήμασταν μικρά τα βλέπαμε επί χούντας, στις οθόνες των κινηματογράφων πριν αρχίσει η ταινία.

΄