Ενώ οι πολίτες ζουν με την αγωνία μην και το χέρι της πανδημίας τραβήξει κλήρο που γράφει τ΄ όνομά τους, μία αμηχανία έρχεται να αθροιστεί στο μέσα τους, καθώς βλέπουν τον άνθρωπο, που τίμησαν γενναιόδωρα με την ψήφο τους, να μην συμμερίζεται την αγωνία τους.

Νιώθουν σαν ο πρωθυπουργός να τους έστειλε στη χώρα του πραγματικού, ενώ αυτός συνεχίζει να ζει στη Χώρα του Ποτέ.
Μία χώρα που έχει την ελευθερία να μην έχουν οι πράξεις της τη βαρύτητα της πραγματικότητας.

Καθένας μπορεί να ορίσει το δικό του τόπο διαφυγής όπως θέλει. Ένα 39,84 %, επέλεξε λοιπόν να διαφύγει από την πραγματικότητα δια της ψήφου του, την οποία όμως καθημερινά βίωνε. Δεν είναι ότι δεν την ήξερε. Του το ‘λεγε το πορτοφόλι του, του το ΄λεγε η κατσαρόλα του, οι λογαριασμοί του. Αλλά κυρίως του το ΄λεγε η ιστορία. Το όνομα Μητσοτάκης είναι σαν το brand name Νουνού, μεγάλωσε γενιές και γενιές.

Όταν ο άνθρωπος που ζητά τη διακυβέρνηση της χώρας, ισχυρίζεται ότι στα νηπιακά του χρόνια ήταν εξόριστος στο Παρίσι, σημαίνει ότι έχει άλλες παραστάσεις από τον σερβιτόρο υπάλληλο ενώ κόβονται τα χέρια του από το κουβάλημα ονειρεύεται ότι ανήκει στη μεσαία τάξη -διότι το πιο κάτω του βρομάει.

Γιατί τώρα λοιπόν ζητάμε από τον πρωθυπουργό να έχει γονατίσει από το βάρος της ευθύνης και την λύπη για τους χιλιάδες νεκρούς της χώρας; Γιατί μας προκαλεί αμηχανία το γεγονός ότι τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει την προσωπική του ευχαρίστηση; Και την ποδηλατάδα του θα κάνει την ημέρα των 98 νεκρών και ινφλουέσερ θα συνεχίσει να είναι την ημέρα των 121 νεκρών και διακοπές θα κάνει ενώ το Ορούτς Ρέις παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Δεν υποκρίνεται. Ζει αυτό που νιώθει. Υποκριτική και ναρκισσιστική ήταν η ψήφος των ψηφοφόρων που ταυτίστηκαν με τον υποψήφιο ηγέτη χαρίζοντας του την αυτοδυναμία να ορίζει τη ζωή τους. Ξεχνώντας ότι οι ίδιοι ουδέποτε υπήρξαν κάτοικοι της Χώρας του Ποτέ.

Και πιθανόν είναι ότι στις επόμενες κυβερνητικές εκλογές, αυτοί οι ψηφοφόροι να θεωρήσουν ότι η δυστυχία που τους ενέσκηψε οφείλεται αποκλειστικά σε μία συνωμοσία που εξύφαναν κάποιοι εναντίον τους. Πάντως ο πρωθυπουργός για την ώρα δείχνει τους επιστήμονες που ο ίδιος τους ανέθεσε το έργο και «κάνει ό,τι προτείνουν». Γι΄ αυτό εξ άλλου υποφέρει η Θεσσαλονίκη, επειδή «δεν είχε κάποια σχετική εισήγηση»…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις