Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών ο καθηγητής Ηλίας Νικολακόπουλος επισημαίνει ότι «είναι κρίσιμο να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι ειδικοί κατάλογοι των εκτός Επικρατείας και οφείλουν τα πολιτικά κόμματα που θα μετέχουν στη διακομματική επιτροπή που θα τους εγκρίνει να τους ελέγξουν σχεδόν στο σύνολό τους.

Θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι συλλογικότητες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις χώρες που θα ελέγξουν αν δικαιούται ή όχι κάποιος να εγγραφεί.

Το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να παραδίδει σταδιακά στα κόμματά τους καταλόγους όμως τα κόμματα θα έχουν στη διάθεσή τους μόνο τα ονόματα χωρίς πρόσβαση στα δικαιολογητικά για τον λόγο αυτό θα πρέπει να συγκροτήσουν ειδικά συνεργεία ώστε να ελέγξουν αυτές τις εγγραφές. Το κάθε κόμμα aπό τη στιγμή που θα έχει στα χέρια του τον κατάλογο μπορεί να ελέγξει ό,τι θέλει και όπου έχει αμφιβολία να καταθέσει ένσταση χρειάζεται Λοιπόν διπλός έλεγχος στον τόπο διαμονής και στον τόπο που είναι εγγεγραμμένος ο καθένας δηλαδή στους εκλογικούς καταλόγους της κάθε περιφέρειας.

Ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έχει πιο ότι η ψήφος των εκτός Επικρατείας θα είναι το θεσμικό ανάχωμα εναντίον της Αριστεράς. Δύσκολα λοιπόν κάνεις έχει πλήρη εμπιστοσύνη»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις