Τι πραγματικά συνέβη όμως πίσω από τις κλειστές πόρτες και τι καταγράφηκε στα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων;

Το ενδεχόμενο ενός αυστηρότερου lockdown στην Αττική συζητήθηκε και την Παρασκευή 5/2 αλλά δεν στηρίχτηκε από την πλειοψηφία.

Χτες 9/2, 18 μέλη της επιτροπής ψήφισαν υπέρ των αυστηρότερων μέτρων στην Αττική υπό το βάρος (και) της εισήγησης του υπουργού αλλά και των στοιχείων που έρχονται από τα λύματα της Αττικής όπου το ιικό φορτίο ήταν αυξημένο την Παρασκευή κατά 205%.

Προσθέστε και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία που από 143 την ημέρα κατά μέσο όρο την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασαν τις 193 αυτήν την εβδομάδα

Υπήρχαν όμως και οκτώ μέλη της επιτροπής που ψήφισαν λευκό στην πρόταση των μέτρων όχι γιατί διαφωνούν για την ανάγκη σοβαρών και σταθερών μέτρων αλλά για λόγους που δείχνουν πως ο πραγματικός έλεγχος επί της ουσίας έχει χαθεί.

Οι επιστήμονες αυτοί θεωρούν ότι δεν υπάρχει ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση.

Ουδείς διαβάζει τα plf  (passenger locator form) των ταξιδιωτών. Η Ελλάδα δεν γνωρίζει τα χαρακτηριστικά των μεταλλάξεων και δεν υπάρχει ουσιαστική ιχνηλάτησή τους για να βρεθούν ο “ασθενής μηδέν” στην κάθε περίπτωση.

Αυτά κατέθεσαν όσοι μειοψήφισαν. Και αυτοί δεν είναι πολιτικοί, ούτε αντιπολίτευση, ούτε λειτουργούν επικοινωνιακά . Επισημαίνουν ότι ουσιαστικά πλέον λειτουργούμε μόνο κατασταλτικά και όχι προληπτικά. Για να μην γράψω “στα τυφλά”.

Την ίδια ώρα Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν επιδοθεί σε ένα επικοινωνιακό μπαράζ.

“Ικαρία” εσείς; “Διαδηλώσεις” εμείς. Και πάει λέγοντας. Το μόνο ίσως που αγγίζει τους πολίτες θετικά είναι η επικείμενη επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος αλλά και η συζήτηση που άνοιξε η αντιπολίτευση για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί  το ιδιωτικό πανδημικό χρέος στην πορεία. Κατά τα άλλα …ταλαιπωρία.

Συμπερασματικά προκύπτει πως βρισκόμαστε στη μέση του Γολγοθά. Και μπορεί ο πρωθυπουργός να μίλησε για έναν “Απρίλιο που θα είμαστε καλύτερα” αλλά ρεαλιστικά φως αχνοφαίνεται περίπου τον Μάϊο όπου ακριβώς με την είσοδο του, έχουμε το Πάσχα (2/5). Ας ελπίσουμε σε Ανάσταση κυριολεκτικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις