Είναι όμως μόνο μονοθεματική η επικαιρότητα; Αναμφισβήτητα η υπόθεση του συγκεκριμένου εγκλήματος έχει σπάνια χαρακτηριστικά που προσελκύουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Πόσο επηρεάζει όμως τη ζωή των ανθρώπων; Λογικά σκεπτόμενοι θα απαντήσετε… ελάχιστα. Αφήσαμε πίσω στη δημόσια συζήτηση τον νέο εργασιακό νόμο πού θα βρούμε μπροστά μας ως προς την εφαρμογή του.

Σιγά σιγά μπαίνει στη δημόσια συζήτηση και μέσα στον Ιούλιο θα έρθει και στη Βουλή η μεγάλη αλλαγή στο ασφαλιστικό.

Ένα νέο επικουρικό ταμείο που θα στηρίζεται στην κεφαλαιοποίηση των εισφορών της επικουρικής σε ομόλογα, μετοχές και άλλα επενδυτικά προϊόντα. Μία ιδιωτικοποίηση δηλαδή που σιγά σιγά στη σκιά των Γλυκών Νερών παρουσιάζει δημόσια ο υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης κ Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Ο κ. Τσακλόγλου

Όχι βέβαια πως υπάρχει χώρος και χρόνος για το θέμα αυτό ή άλλα, τη στιγμή που όλη η Ελλάδα αγωνιά τι θα γίνει με τις γάτες της αδικοχαμένης Καρολάιν όπως έβλεπα χθες σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού.

Και αλίμονο δεν περίμενα να έχει θέση στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων ένα ρεπορτάζ για το ανακαινισμένο “Σπίτι του λαού” στον Περισσό και την επικείμενη έναρξη την Πέμπτη του 21ου συνεδρίου του ΚΚΕ. Πολλώ δε μάλλον για την πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ το τριήμερο 2 με 4 Ιουλίου. Ποιος ασχολείται με την αντιπολίτευση που όλο …γκρινιάζει.

Ακόμα και η σύλληψη τριών Τούρκων πρακτόρων στον Άγιο Παντελεήμονα που κυκλοφορούσαν με πλαστές ταυτότητες της Interpol και γεμάτες τσάντες με μετρητά, πέρασε στα ψιλά…

Τα εθνικά θέματα όμως; Σχεδόν στα ψιλά πέρασε η πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αίγυπτο με Λιβύη και Τουρκία στην ατζέντα αλλά και το βλέμμα στη διάσκεψη του Βερολίνου αύριο Τετάρτη με την Ελλάδα απούσα.

Μπροστά μας έχουμε επίσης και την συνεδρίαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Πέμπτη και Παρασκευή 24 και 25 Ιουνίου με την “θετική ατζέντα” για την Τουρκία στο μενού και κρίσιμες αποφάσεις για το προσφυγικό μεταξύ άλλων.

Αν προσθέσετε στα παραπάνω και τις μάχες που θα κληθεί να δώσει η κυβέρνηση για την απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, τα προβλήματα στο πρόγραμμα του εμβολιασμού και την πεσμένη (και εφέτος) από ό,τι φαίνεται τουριστική κίνηση τότε έχουμε ένα δύσκολο ειδησεογραφικό κοκτέιλ που σίγουρα δεν αντιστοιχεί σε όσα μπορείτε να δείτε στους τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και τα ειδησεογραφικά site αυτές τις μέρες…  Και που να προκύψει και το τρίτο πρόσωπο στα Γλυκά Νερά. Μέχρι τα μπάνια του λαού θα το πάμε σχοινί κορδόνι…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις