Καλώς ενισχύονται τόσο οι υγειονομικοί όσο και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες! Ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι που ζουν με κάτω από 500 ευρώ το μήνα, 200.000 άτομα με ειδικές ανάγκες και αυτοί που δίνουν στην πρώτη γραμμή των νοσοκομείων την μάχη με την Πανδημία, διαβάζουν για τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης και καλό είναι να γίνονται κοινωνοί αυτής της προσδοκίας έστω με ένα μέρισμα.

Πέραν όμως από το αν οι προσδοκίες ευοδωθούν, τίθεται και ένα ζήτημα μεθοδολογίας αν σκεφτεί κανείς ότι ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έλεγε προ ημερών ότι η σημερινή κυβέρνηση σε αντίθεση με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ δίνει μέρισμα με τη μορφή φοροελαφρύνσεων. Δεν απέκλειε πάντως το ενδεχόμενο παροχών αλλά σημειώνε ότι αυτό θα εξετάζονταν μέσα στο Δεκέμβριο.

Παράλληλα ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης συμπλήρωνε στις πρόσφατες συνεντεύξεις του πως «δεν μπορείς να δώσεις μέρισμα με πρωτογενές έλλειμμα 7,3% του ΑΕΠ».

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης ίσης με μισό μισθό σε 100.000 υγειονομικούς και 250 ευρώ σε 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους και 170.000 ανάπηρους.

Το δημοσιονομικό κόστος αυτών των παροχών είναι περί τα 339 εκατομμύρια ευρώ. Ρίχνοντας κανείς μία ματιά στο σχέδιο του νέου προϋπολογισμού που κατατέθηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στη Βουλή δεν θα βρει πουθενά την αναγραφή αυτού του κονδυλίου.

Αντί λοιπόν του Δεκεμβρίου επελέγη το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου για την ανακοίνωση των παροχών και ειδικά η χθεσινή κοινοβουλευτική συζήτηση για την ακρίβεια που κατατρώγει σιγά-σιγά το εισόδημα όλων. Τα συμπεράσματα προφανή.

Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Η μάχη της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση υπό την πίεση των κοινωνικών αναγκών και απαιτήσεων θα είναι καθημερινή και σίγουρα θα κοστίσει στην Ελληνική οικονομία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις