Αν το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μάιου, ξάφνιασε τους περισσότερους (πολιτικούς, κομματικούς παράγοντες, ειδικούς, αναλυτές , γκαλοπολόγους, δημοσιογράφους και πολίτες) – ιδίως για τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, η από το ίδιο βράδυ των αποτελεσμάτων, συμπεριφορά στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ομολογώ ότι με έχει αφήσει άναυδο.

Τέτοια κακία, τέτοιο μίσος, τέτοια αμετροέπεια και τέτοια ανοησία , ομολογώ ότι δεν την περίμενα, ούτε από τους απογοητευμένους που δεν νίκησαν –όπως τους είχαν υποσχεθεί-παράγοντες του κόμματος της (ως σήμερα) αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα βέβαια ούτε κάποιου είδους σεμνότητα, ούτε σοβαρή προσπάθεια κατανόησης του αποτελέσματος, ούτε βέβαια κάποια αυτοκριτική, από αυτούς που είχαν ως κεντρικό τους σύνθημα παλαιοτέρα το… ενωτικό «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Όμως από αυτό το σημείο, μέχρι του να υπάρχουν στο διαδίκτυο (και αλλού) από ανωνύμους των «υπογείων» της Κουμουνδούρου, αλλά και επωνύμων οπαδών του κόμματος κατάρες για όσους ψήφισαν ΝΔ, ευχές να καταστραφούν τα πάντα και άλλες χυδαιότητες, έχει μεγάλη διαφορά.

Και αν ήταν μόνον αυτοί, θα μπορούσε να πει κάνεις ότι πρόκειται για ανόητους φανατικούς, που κάποιοι τους είχαν πείσει για την «μεγαλειώδη νίκη σύριζα» και τώρα απογοητεύθηκαν και έχουν θυμό. Ίσως μάλιστα κάποιοι από αυτούς να είχαν και προσωπικό συμφέρον από την νίκη Σύριζα.

Όπως επίσης κι αν ήταν μόνον ο «κολλητός» του Α. Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, υπεύθυνος τύπου του Μάξιμου, επί πρωθυπουργίας του, που όπως δηλώνει γλαφυρά με τους στίχους του Μ. Αναγνωστάκη, « Όμως εγώ δεν παραδέχθηκα την ήττα» , θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν έχει και καμιά σημασία, μεγάλος άνθρωπος είναι και θυμήθηκε πως και το ‘45 αλλά και το ‘49, κάποιοι πρώην σύντροφοι του, δεν παραδέχθηκαν την ήττα και οδήγησαν μια τουλάχιστον γενιά στην εξορία και μια χώρα τραυματισμένη…

Όμως, από αυτό το σημείο, μέχρι του σημείου, ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, που λογικά έχει και την μεγαλύτερη προσωπική ευθύνη γι αυτό που ήλθε, όχι μόνον να μην κάνει αυτοκριτική, όχι μόνον να τα ρίχνει όλα σε κάποιους άλλους (ΠΑΣΟΚ, Μέρα 25 κλπ.) που δεν τον …βοήθησαν στην προσπάθεια του να γίνει πάλι πρωθυπουργός, αλλά να του φταίει και ο λαός.

«Φοβάμαι και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα, ακόμα και για τους ψηφοφόρους της ΝΔ.», δήλωσε «φτύνοντας» κατά το κοινώς λεγόμενο, την Βούληση του 40% του εκλογικού σώματος

Και όχι μόνον αυτό, με την ακριβώς επόμενη φράση του δείχνει και την αντίληψη που έχει για την δημοκρατία, λέγοντας πως «Διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές θα δημιουργήσουν ασφυκτικές συνθήκες για τη Δημοκρατία».

Δηλαδή, η απόφαση του κυρίαρχου λαού, στο πανηγύρι της δημοκρατίας που έλεγε προεκλογικά, τώρα που δεν είναι υπέρ του «μπορεί να δημιουργήσει» ασφυκτικές συνθήκες για την δημοκρατία»  Δεν το λες και σεβασμό στις εκλογές και στην απόφαση των πολιτών.

Τουλάχιστον, παλαιοτέρα, σύντροφοι και συναγωνιστές του, όταν έπεφταν πάνω σε τέτοια αποτελέσματα, δεν έκαναν επίθεση στους πολίτες απλώς έλεγαν πως οι ίδιοι δεν κατάφεραν να πείσουν τους πολίτες για τις θέσεις τους…

Αν μάλιστα τώρα σκεφτούμε πως όλα αυτά τα απαξιωτικά για τους πολίτες-ψηφοφόρους λέγονται την στιγμή που τις επόμενες 30 μέρες, ο λαός θα γίνει πάλι «κυρίαρχος» και θα παρακαλούν και πάλι την ψήφο του, αντιλαμβάνεστε με ποιους έχουμε να κάνουμε…..

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις