Χθες ξεκίνησε στο εργοστάσιο Lada Zapad Togliatti, θυγατρική της JSC AVTOVAZ, η παραγωγή ενός νέου SUV, του Lada Niva Travel.

Οι Ρώσοι προσπαθούν να εκσυγχρονίσουν το θρυλικό αλλά απαρχαιωμένο σχεδιαστικά μοντέλο με ένα νέο και πιο ανάγλυφο καπό, με διαφορετική μάσκα και νέους προβολείς.

Το πίσω μέρος έχει επίσης επανασχεδιαστεί με νέα φώτα LED και έναν πιο σύγχρονο προφυλακτήρα. Στην off-road έκδοση Niva Travel προστίθεται ο αναπνευστήρας, τα πιο χωμάτινα ελαστικά και τα άβαφα πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, που τονίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του και προστατεύουν από μικροχτυπήματα και εντός πόλης.

Όλα τα Lada Niva Travel είναι εξοπλισμένα με ένα μόνιμο σύστημα τετρακίνησης, το οποίο παρέχει ισόποση κατανομή και συνεχή μετάδοση ροπής σε όλους τους τροχούς, με τη δυνατότητα (μπλοκέ) μηχανικού κλειδώματος του κεντρικού διαφορικού και ενεργοποίησης.
Πρόσθετα, οι κοντοί πρόβολοι, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και οι κατάλληλα σχεδιασμένες αναρτήσεις εγγυώνται αδιάκοπη κίνηση σε δύσβατα σημεία. Η άνεση του οδηγού και των επιβατών δεν είναι ακριβώς και ξακουστές αλλά παρέχονται από μια ευρύχωρη καμπίνα με καλή ορατότητα, ισχυρό κλιματισμό, αξιόπιστη απομόνωση θορύβου και κραδασμών, άνετα καθίσματα και σύστημα πολυμέσων.

Ο κινητήρας του νέου  Lada Niva

Οι Ρώσοι αφήνουν τα ηλεκτρικά, τα υβριδικά και τις πολυτέλειες και επιμένουν στον ίδιο κινητήρα των 1.7 λίτρα.

Στο παλιό Niva, ο κινητήρας  ισχύος 80 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. και με ροπή 127 Nm στις 4.000 σ.α.λ. προσέφερε επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 19,0 δλ., η τελική ταχύτητα έφτανε τα 140 χλμ./ώρα και η μεικτή κατανάλωση ήταν 10,2 λτ./100 χλμ. Εδώ όμως απολαμβάνεις και πληρώνεις αντοχή και στυλ. Η δε τιμή του ξεκινάει από τις 9 έως τις 11.000 ευρώ στην πλούσια έκδοση. Πληρώνεις λίγα καις αρκετά

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις